2013. godina - godinu kulture u turizmu

Bez autora
Feb 21 2013

Srbija je zemlja saradnje, aktivna u međunarodnim organizacijama, ali i u saradnji sa zemljama regiona, Evrope i svim prijateljima širom sveta, izjavio je državni sekretar za turizam u Ministarstvu finansija i privrede Goran Petković na otvaranju 35. Međunarodnog sajma turizma.“Putovanja u srcu” moto je ovogodišnjeg 35. Međunarodnog sajma turizma na kojem će učestvovati više od 1.000 izlagača iz 46 zemalja. Zemlja partner ovogodišnje manifestacije je Nemačka koja je prošle godine prvi put na beogradskom Sajmu turizma predstavila svoju turističku ponudu.

2013. godina - godinu kulture u turizmuSrbija je zemlja saradnje, aktivna u međunarodnim organizacijama, ali i u saradnji sa zemljama regiona, Evrope i svim prijateljima širom sveta, izjavio je državni sekretar za turizam u Ministarstvu finansija i privrede Goran Petković na otvaranju 35. Međunarodnog sajma turizma.

“Putovanja u srcu” moto je ovogodišnjeg 35. Međunarodnog sajma turizma na kojem će učestvovati više od 1.000 izlagača iz 46 zemalja. Zemlja partner ovogodišnje manifestacije je Nemačka koja je prošle godine prvi put na beogradskom Sajmu turizma predstavila svoju turističku ponudu.

Petković je kazao da je sajam idelano mesto za sve poslovne ljude, da se susretnu sa svima koji nešto znače u turističkom i hotelskm biznisu u regionu. Govoreći o Nemačkoj, kao zemlji partneru, državni sekretar Petković je izrazio zadovoljstvo što će domaćoj javnosti biti predstavljena turistička ponuda te zemlje.

Nemačka će na Sajmu turizma u Beogradu predstaviti svoju bogatu ponudu u oblasti kulturnog turizma, pa je i i na taj način komplementarna i sa naporom Srbije da 2013. godinu promoviše kao godinu kulture u turizmu i posebno kao godinu jubileja – 17 vekova Milanskog edikta. Srbija i Nemačka već uveliko sarađuju na regionalnim projektima kao što je sprovođenje Dunavske strategije i samim tim smo još više privilegovani njihovim prihvatanjem da ove godine budu zemlja partner Sajma turizma, izjavio je Petković.

Direktorka Turističke organizacije Nemačke Petra Hedorfer ocenila je prisustvo njene zemlje na beogradskom Sajmu turizma kao pravi potez.

Komunikacija i partnerstvo su ujedno deo partnerstva između Srbije i Nemačke, ali i svih zemalja regiona. Turizam spaja narode iz različitih zemalja i pomaže širenju tolerancije i prijateljstva. I to je upravo ono što želimo da promovišemo, rekla je Hedorfer.

U okviru Sajma turizma održava se i 9. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme Horeca, 8. Sajam suvenira “Posetite Srbiju” i 4. Međunarodni sajam vina BEOWINE.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik