Air Serbia najavljuje novu liniju ka Sofiji

Bez autora
Mar 31 2014

Air Serbia obavila je svoj prvi let iz Beograda za Sofiju, čime je označen početak dnevnih letova ka tom gradu. Prvi let je obavljen ATR 72 avionom Air Serbia-e, sa znakom Air Serbia-e u crvenoj, plavoj i beloj boji. Ovim se slavi povratak letova između ova dva grada posle perioda od 15 godina, nakon poslednjeg leta iz 1999. godine.Ova linija ima dugu istoriju: prvi let je obavila kompanija Aeroput pre 76 godina. JAT je ponovo otvorio ovu liniju 1959. godine, koja je bila aktivna do 1992. godine. Letovi su ponovo uspostavljeni 1998. godine u periodu od godinu dana.

Air Serbia najavljuje novu liniju ka SofijiAir Serbia obavila je svoj prvi let iz Beograda za Sofiju, čime je označen početak dnevnih letova ka tom gradu. Prvi let je obavljen ATR 72 avionom Air Serbia-e, sa znakom Air Serbia-e u crvenoj, plavoj i beloj boji.

Ovim se slavi povratak letova između ova dva grada posle perioda od 15 godina, nakon poslednjeg leta iz 1999. godine. Ova linija ima dugu istoriju: prvi let je obavila kompanija Aeroput pre 76 godina. JAT je ponovo otvorio ovu liniju 1959. godine, koja je bila aktivna do 1992. godine. Letovi su ponovo uspostavljeni 1998. godine u periodu od godinu dana.

Letovi za Sofiju nude odličnu povezanost kroz matičnu vazdušnu luku Air Serbia na beogradskom aerodromu Nikola Tesla sa mnogim ključnim destinacijama, uključujući Abu Dabi, Pariz, Amsterdam, Brisel, Stokholm, Moskvu, Rim, Frankfurt, Kopenhagen, Tivat i Podgoricu.

Dane Kondić, generalni direktor Air Serbia-e, je izjavio da će ponovno uvođenje letova ka Sofiji u najvećoj meri doprineti regionalnoj integraciji, od koje će čitav region imati koristi, dok će turisti i poslovni ljudi sada moći da iskoriste pogodnosti svakodnevnih letova. Bugarska strana je već dala veoma pozitivne povratne informacije o Air Serbia i ponovnom uspostavljanju njene usluge nakon dugo vremena.

Ono što je takođe veoma značajno, nova usluga omogućava dvostranu povezanost preko Beograda između Sofije, kontinentalnog dela Evrope i ključnih svetskih destinacija, dodao je Kondić.

Postoji velika potražnja za novim letovima Air Serbia-e ka Sofiji i iz Sofije, od kojih su neki direktni letovi ka odredištu, dok drugi podrazumevaju prolaženje kroz beogradski aerodrom i nastavak letova ka daljim destinacijama.

Letnji raspored letenja uključuje stalne dnevne letove avionom ATR 72.

Air Serbia je nedavno predstavila avion ATR 72 u svojim bojama, crvenoj, plavoj i beloj. Ovo je prvi od 5 ATR aviona koji će uskoro biti potpuno obojeni i obnovljeni. ATR 72 može da primi 66 putnika, a sva sedišta su presvučena kožom.

Usluga na letu je takođe osvežena novim i poboljšanim opcijama na meniju, a u ponudi je i besplatno piće u toku leta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik