Air Serbia unapređuje sistem za prijavljivanje putnika na beogradskom aerodromu

Bez autora
Feb 24 2014

Air Serbia, srpska nacionalna aviokompanija, će ovog meseca napraviti još jedan veliki korak napred na svom putu ka poziciji regionalnog lidera promenom svog dosadašnjeg sistema za prijavljiavnje putnika na beogradskom međunarodnom aerodromu "Nikola Tesla".Ovim projektom Air Serbia će u utorak, 25. februara 2014. preći sa postojećeg "Gaetan" sistema za prijavljivanje putnika na savremeni i inovativni sistem "SabreSonic Check-in".

Air Serbia unapređuje sistem za prijavljivanje putnika na beogradskom aerodromuAir Serbia, srpska nacionalna aviokompanija, će ovog meseca napraviti još jedan veliki korak napred na svom putu ka poziciji regionalnog lidera promenom svog dosadašnjeg sistema za prijavljiavnje putnika na beogradskom međunarodnom aerodromu "Nikola Tesla".

Ovim projektom Air Serbia će u utorak, 25. februara 2014. preći sa postojećeg "Gaetan" sistema za prijavljivanje putnika na savremeni i inovativni sistem "SabreSonic Check-in".

Generalni direktor Air Serbia Dane Kondić tim povodom je izjavio: "Prelazak na novi sistem će Air Serbia-i omogućiti bolje uslove za pružanje usluga putnicima ma beogradskom aerodromu, modernizovati naš postupak prihvata i otpreme putnika i obezbediti veću funkcionalnost prijavljivanja putnika, a samim tim i obezbediti noviji i efikasniji sistem prijavljivanja putnika na našem matičnom aerodromu."

Implementacija će početi u utorak 25. februara Air Serbia letom JU380 za London (Heathrow) čije poletanje je predviđeno u 10:40. Završetak kompletne migracije očekuje se u četvrtak 27. februara.

Kako bi se obezbedilo nesmetano prijavljivanje putnika tokom perioda migracije, Air Serbia moli putnike koji budu putovali iz Beograda u periodu od 25. do 27. februara da se pridržavaju sledećih saveta:
- da dođu na aerodrom najmanje tri sata pre predviđenog vremena poletanja,
- da ponesu odštampanu potvrdu rezervacije, odnosno putni itinerer.

Da bi se adekvatno pripremila za migraciju sistema, Air Serbia je na vreme obezbedila obuku za novi "SabreSonic Check-in" sistem za preko 100 svojih zaposlenih i preduzima niz koraka kako bi obezbedila nesmetano unapređenje sistema.

Air Serbia o ovoj izmeni blagovremeno obaveštava putnike koji će putovati u periodu od 25. do 27. februara kao i putničke agente kod kojih su putnici izvršili rezervacije ili kupili karte za Air Serbia letove.

Kako se bude približavao datum migracije, na beogradskom aerodromu i u Air Serbia poslovnici "Travel Shop" u Beogradu biće postavljena obaveštenja i distribuirani leci kao podsetnik putnicima o predstojećoj promeni sistema.

Informacije o unapređenju sistema objavljene su i na internet stranici aviokompanije, kao i na njenim Facebook i Google+ stranicama, kao i na Twitter nalogu.

Promena uslova prevoza prtljaga

U cilju prilagođavanja uslova transporta sa standardima evropskih avioprevoznika, Air Serbia najavljuje promenu uslova prevoza predatog prtljaga. Umesto dosadašnjeg koncepta po težini, na letovima Air Serbia-e ubuduće će se primenjivati koncept po komadu predatog prtljaga.

Gosti Air Serbia-e koji budu rezervisali ili kupovali svoje karte od 1. marta, a za putovanja od 1. maja 2014, moći će u ekonomskoj klasi besplatno da prevezu jedan prtljag maksimalne težine 23 kilograma, a u biznis klasi dva prtljaga težine 32 kilograma svaki.

Komentarišući ovu promenu, generalni direktor Air Serbia Dane Kondić je rekao: "Ova promena je važan korak u cilju prilagođavanja uslovima transporta evropskih aviokompanija."

Kao što se praktikuje u aviokompanijama širom sveta, svaki predati prtljag koji prelazi dozvoljenu težinu, broj i dimenzije određene novim uslovima, biće posebno naplaćivan.

Detaljnije informacija dostupne su na sajtu Air Serbia www.airserbia.com/home/putnicki_prtljag i svim prodajnim mestima u zemlji i inostranstvu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik