Autoput Pirot-Dimitrovgrad u drugoj polovini 2012.

Bez autora
Nov 05 2011

Izgradnja autoputa od Pirota do Dimitrovgrada, na trasi Koridora 10, biće završena u drugoj polovini 2012. Radovi se izvode na obe deonice, Pirot-Sukovo u dužini od šest kilometara i Sukovo-Dimitrovgrad od 8,3 kilometara (km). Radovi na asfaltiranju trebalo bi da počnu u aprilu iduće godine od Pirota do Sukova.Malo je izmešten deo trase budućeg autoputa Pirot-Dimitrovgrad, čime je izbegnuta izgradnja tunela "Kalaj" i tako ušteđeno 2,4 miliona evra. Izgradnja autoputa od Pirota do Dimitrovgrada podeljena je na dva lota.

Autoput Pirot-Dimitrovgrad u drugoj polovini 2012.Izgradnja autoputa od Pirota do Dimitrovgrada, na trasi Koridora 10, biće završena u drugoj polovini 2012, izjavio je predstavnik austrijske "Alpine" Predrag Topalović.

Radovi se izvode na obe deonice, Pirot-Sukovo u dužini od šest kilometara i Sukovo-Dimitrovgrad od 8,3 kilometara (km), rekao je Topalović i za Tanjug najavio da bi radovi na asfaltiranju trebalo da počnu u aprilu iduće godine od Pirota do Sukova.

Topalović je kazao da je malo izmešten deo trase budućeg autoputa Pirot-Dimitrovgrad, čime je izbegnuta izgradnja tunela "Kalaj" i tako ušteđeno 2,4 miliona evra.

Predstavnik "Alpine" je objasnio da je izgradnja autoputa od Pirota do Dimitrovgrada podeljena na dva lota.

"Na prvoj deonici (Pirot-Sukovo) su pri kraju zemljani radovi i za desetak do 15 dana biće kompletno završeni", rekao je predstavnik "Alpine", koji je zadužen i za izgradnju obilaznice oko Dimitrovgrada.

Topalović je kazao da je "Alpina" na drugoj deonici, od Sukova do Dimitrovgrada, imala manje probleme sa materijalima za izgradnju nasipa, budući da oni predviđeni projektom nisu bili odgovarajući.

Predstavnik "Alpine" je naveo da je za izgradnju nasipa potrebno ukupno 1,3 miliona kubnih metara materijala i da je bilo problema oko obezbeđivanja dovoljnih količina.

Od Pirota do Sukova, prema Todoroviću, trenutno se grade propusti za odvodnjavanje koji će biti gotovi do kraja godine, a od Sukova do Dimitrovgrada se grade dva mosta, preko Nišave i reke Jerme, koji će biti završeni u aprilu ili maju 2012.

Evropska banka za obnovu i razvoj finansira izgradnju obe deonice sa ukupno 30 miliona evra.

Istočni krak Koridora 10 kroz Srbiju, od Proseka kod Niša do Dimitrovgrada odnosno bugarske granice, dugačak je oko 83 km i prema najavama preduzeća "Koridori Srbije" biće završen krajem 2013. ili početkom 2014. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik