Banka Inteza najuspešnija u Srbiji

Bez autora
Jun 20 2012

Na rang listi najvećih banaka u Srbiji prva na listi je Banka Inteza, dok se na prvoj poziciji među osiguravajućim društvima nalazi Dunav osiguranje. To je navedeno u anketi specijalne publikacije “Finansije top” časopisa “Biznis i finansije”.Anketa je pokazala da više od 90 posto štediša u Srbiji i dalje štedi u evrima, dok su građani evrozone, usled krize, često selili svoje depozite u druge valute.

Banka Inteza najuspešnija u SrbijiNa rang listi najvećih banaka u Srbiji prva na listi je Banka Inteza, dok se na prvoj poziciji među osiguravajućim društvima nalazi Dunav osiguranje.

To je navedeno u anketi specijalne publikacije “Finansije top” časopisa “Biznis i finansije” koja je danas predstavljena na konferenciji za novinare.

Prema pisanju Blica, anketa je pokazala da više od 90 posto štediša u Srbiji i dalje štedi u evrima, dok su građani evrozone, usled krize, često selili svoje depozite u druge valute.
 
U anketi “Finansije Top” časopisa “Biznis i finansije”, Banka Inteza prva po aktivi, ali i po dobiti. Ako se kao visina aktive uzme kao kriterijum, na drugom mestu je Komercijalna banka, a zatim slede Unikredit, Rajfajzen i Sosijete Ženeral banka.

Na drugom mestu, po visini ostvarene dobiti, nalazi se Rajfajzen banka, a zatim slede Unikredit, Komercijalna i niška AIK banka.
 
Što se tiče osiguravajućih društava, na drugom mestu po visini aktive je Delta Đenerali osiguranje, a potom DDOR Novi Sad, Viner štediše osiguranje i Grave osiguranje. Ako se kao kriterijum uzme ostvarena dobit, onda je na prvom mestu Delta Đenerali, a zatim slede Dunav Osiguranje, DDOR Novi Sad, Dunav-RE i Viner štediše osiguranje, navodi Blic.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik