BASF i BMW se ponovo udružili

Bez autora
Feb 10 2014

BASF i BMW su se ponovo udružili, ovog puta u izradi modela i3, prvog koga u potpunosti pokreće električni pogon. Kompanija BASF obezbeđuje osnovne premaze u četiri različite boje za novu liniju modela i3 koja se proizvodi u BMW-ovoj fabrici u Lajpcigu.Model i3 lansiran je na tržište u novembru 2013. godine. BASF svojim bojama doprinosi jedinstvenom dizajnu modela i3, koji je izuzetno čist, kompaktan, ali istovremeno dinamičan.

BASF i BMW se ponovo udružiliBASF i BMW su se ponovo udružili, ovog puta u izradi modela i3, prvog koga u potpunosti pokreće električni pogon. Kompanija BASF obezbeđuje osnovne premaze u četiri različite boje za novu liniju modela i3 koja se proizvodi u BMW-ovoj fabrici u Lajpcigu. Model i3 lansiran je na tržište u novembru 2013. godine.

BASF svojim bojama doprinosi jedinstvenom dizajnu modela i3, koji je izuzetno čist, kompaktan, ali istovremeno dinamičan. Model i3 poseduje još jednu posebnu odliku koja se odnosi i na premaze: Odeljak za putnike napravljen je od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima (CFRP). „Veoma smo počastvovani što sarađujemo sa BMW Grupom i na ovom inovativnom modelu. Upravo je korišćenje održivih rešenja jedan od strateških principa BASF-a,“ naveo je Dr Aleksandar Honšild, direktor OEM premaza za automobile u BASF-u za područje Evrope.

Automobil se sastoji od CFRP bele karoserije na koji se postavljaju premazani plastični dodaci. Ovaj koncept predstavlja nove izazove kada su u pitanju premazi dodatnih delova i propratni procesi primene. Kompaniji BASF su se isplatile godine iskustva na polju premaza za dodatne delove. Frenk Nejber, BASF-ov menadžer zadužen za saradnju sa kompanijom BMW Evropa, to objašnjava: "Naši laboratorijski timovi udružili su snage sa BMW Grupom kako bi razvili premaz za posebnu izradu modela i3. Mi u Lajpcigu nudimo i svakodnevne tehničke usluge na terenu."

BASF snabdeva BMW-ovu fabriku u Lajpcigu još od njenog osnivanja 2005. godine i tom proizvođaču automobila dobavlja sisteme modernih boja širom sveta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik