Beogradski griteri ugostili turiste iz Evrope

Bez autora
May 28 2014

Volonterski servis Turističke organizacije Beograda, “Beogradski griteri”, su tokom aprila i maja meseca ove godine ugostili oko 50 stranih gostiju u našem gradu i to unajvećem broju iz Holandije, Italije, Grčke, Austrije i Francuske.Tokom ova dva meseca Beogradski griteri su realizovali 20 programa predstavljanja grada, a među stranim turistima našli su se i gosti iz Nemačke, Turske, Velike Britanije, Kanade, Litvanije, Hrvatske, Mađarske i Norveške.

Beogradski griteri ugostili turiste iz EvropeVolonterski servis Turističke organizacije Beograda, “Beogradski griteri”, su tokom aprila i maja meseca ove godine ugostili oko 50 stranih gostiju u našem gradu i to unajvećem broju iz Holandije, Italije, Grčke, Austrije i Francuske.

Tokom ova dva meseca Beogradski griteri su realizovali 20 programa predstavljanja grada, a među stranim turistima našli su se i gosti iz Nemačke, Turske, Velike Britanije, Kanade, Litvanije, Hrvatske, Mađarske i Norveške.

Mladi volonteri, članovi Beogradskih gritera, gostima u našem gradu pružaju besplatnu uslugu vodiča, promovišući grad iz ugla svakodnevnog života Beograđana. Tokom protekle dve godine, Beogradski griteri su realizovali više od 500 programa razgledanja grada. Predstavljajući lokalna mesta i običaje, 70 volontera - gritera ugostilo je preko 2.500 posetioca iz različitih krajeva sveta: Amerike, Kanade, Evrope, Japana, kao i brojne novinarske ekipe.

Beograd je prvi grad u Jugoistočnoj Evropi koji je postao deo svetske mreže „Global Greeter Network“, koja broji 35 gradova članica, među kojima su iz Srbije: Beograd, Subotica i Kragujevac.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik