Besplatan internet za 50 vojvođanskih sela

Bez autora
Dec 10 2013

Predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić uručio je ugovore korisnicima bespovratnih sredstava iz naše pokrajine, čiji su projekti odobreni na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova u oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva.Ugovore čija je vrednost nešto veća od 29 miliona dinara, potpisao je pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin sa predsednicima lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine, koje su dobitnici ovih sredstava.

Besplatan internet za 50 vojvođanskih selaPredsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić uručio je ugovore korisnicima bespovratnih sredstava iz naše pokrajine, čiji su projekti odobreni na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova u oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva.

Ugovore čija je vrednost nešto veća od 29 miliona dinara, potpisao je pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin sa predsednicima lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine, koje su dobitnici ovih sredstava.

Predsednik Pajtić je kazao da su ugovori potpisani sa 22 opštine o uspostavljanju 77 hotspot lokacija širom Vojvodine, koje će građanima obezbediti slobodan pristup internetu.

Veoma je značajno što će stanovnici naseljenih mesta u Vojvodini imati priliku da idu u korak sa 21. vekom. Posebno važno je što se 50 sela nalazi u okviru ovog programa i što će njihovi stanovnici imati priliku da besplatno koriste internet na javnim mestima. To će i mladima, ali starijima u našoj pokrajini, omogućiti da idu u korak sa novijim tehnologijama. Na ovaj način uspeće na lakši način da dođu do novih znanja i informacija o aktuelnim dešavanjima u svetu u oblasti nauke, novih tehnologija i privrede, a što je važno za njihovu egzistenciju. Istovremeno, značajno je i to što smo danas, na Dan ljudskih prava, potpisali ugovore koji se odnose na uspostavljanje sistema video-nadzora u 15 osnovnih i srednjih škola i 39 raskrsnica širom pokrajine. To će uticati na prevenciju nasilja, koje je u porastu i istovremeno omogućiti da se na bolji i kvalitetniji način sankcioniše ovakvo ponašanje, koje narušava bezbednost đaka u školama i bezbednost u saobraćaju, istakao je predsednik Pajtić.

Vojvođanski premijer je pozvao lokalne samouprave da i dalje učestvuju u ovim programima jer će, prema njegovim rečima, Vlada Vojvodine i u narednoj godini nastaviti sa modernizacijom informacionih tehnologija u Vojvodini.

Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin istakao je da se kroz ovaj projekat ispunjavaju tri strateška cilja. Poboljšan je položaj mladih u Vojvodini, pogotovo u vojvođanskim selima, uvedene su nove tehnologije u život naših građana i unapređen je položaj sela u okviru programa "Povratka na selo", te mogućnost da stanovnici na selu dobiju uslove života jednake onima u gradu.

Predstavnici vojvođanskih gradova i opština, korisnici ovih sredstava, naveli su da je ovo značajan program za njih, jer će uspeti da tehnološki osavremene svoju sredinu, a uvođenjem video-nadzora postignu i bolju bezbednost za građane u svojim opštinama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik