Bespovratna pomoć za 169 izvoznih preduzeća

Bez autora
Jul 28 2011

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) saopštila je da će sutra sa 169 domaćih izvoznih preduzeća i osam udruženja, sklopiti ugovore o bespovratnoj finansijskoj pomoći za marketinške aktivnosti, ukupne vrednosti 133,1 miliona dinara. Ta sredstva se 11. put dodeljuju malim i srednjim izvoznicima.Do sada je za te namene isplaćeno više od 356 miliona dinara. Program finansijske podrške izvoznicima počeo je sredinom 2006. godine i novac je do sada dobilo 828 preduzeća od ukupno 1.364 prijavljenih.

Bespovratna pomoć za 169 izvoznih preduzećaAgencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) saopštila je da će sutra sa 169 domaćih izvoznih preduzeća i osam udruženja, sklopiti ugovore o bespovratnoj finansijskoj pomoći za marketinške aktivnosti, ukupne vrednosti 133,1 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju, ta sredstva se 11. put dodeljuju malim i srednjim izvoznicima. Do sada je za te namene isplaćeno više od 356 miliona dinara.

Program finansijske podrške izvoznicima počeo je sredinom 2006. godine i novac je do sada dobilo 828 preduzeća od ukupno 1.364 prijavljenih.

Najviše je dato za troškove sertifikacije i resertifikacije, za učešće na međunarodnim sajmovima, i za izradu promotivnog materijala, a ove godine se prvi put novac daje za otvaranje predstavništva u inostranstvu, ističe se u saopštenju SIEPA.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik