Božidar Đelić se pozicionirao za potpredsednika EBRD

Bez autora
May 20 2012

Bivši potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić uspešnim nastupom u Evrposkoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) pozicinorao se za mesto potpredsednika te međunarodne finansijske institucije. Đelić je impresionirao učesnike tog procesa, što ga potencijalno pozicionira za mesto potpredsednika te banke.Srbija je ove godine prvi i put imala privilegiju da ponudi kandidata za predsednika jedne velike finansijske insitucije kao što je EBRD.

Božidar Đelić se pozicionirao za potpredsednika EBRDBivši potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić uspešnim nastupom u Evrposkoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) pozicinorao se za mesto potpredsednika te međunarodne finansijske institucije.

U londonskom poslovnom dnevniku Financial Times (FT) navedeno je kako je Đelić impresionirao učesnike tog procesa, što ga potencijalno pozicionira za mesto potpredsednika te banke.

Srbija je ove godine prvi i put imala privilegiju da ponudi kandidata za predsednika jedne velike finansijske insitucije kao što je EBRD.

Božidar Đelić, koji je bio kandidat Srbije, ranije je rekao da se time Srbija prvi put pojavila na velikoj sceni međunarodnih finansija i tako probila led u velikim finansijskim institucijama.

U trci za predsednik EBRD pobedio je predstavnik Velike Britanije Suma Čakrabatrija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik