Čačak: 8 miliona dinara za zapošljavanje

Bez autora
Nov 20 2013

Grad Čačak je dodelio osam miliona dinara iz gradskog budžeta za podsticaj zapošljavanja Čačana koji su u evidenciji nezaposlenih.Na svečanosti u gradskoj skupštini, za pokretanje sopstvenog biznisa 25 Čačana dobilo je subvencije od po 200.000 dinara, dok je 13 poslodavaca dobilo ukupno tri miliona dinara za otvaranje novih 14 radnih mesta. Lokalna samouprava u ovoj godini izdvojila je ukupno 38 miliona dinara za pomoć u samozapošljavanju i otvaranju novih radnih mesta.

Čačak: 8 miliona dinara za zapošljavanjeGrad Čačak je dodelio osam miliona dinara iz gradskog budžeta za podsticaj zapošljavanja Čačana koji su u evidenciji nezaposlenih.

Na svečanosti u gradskoj skupštini, za pokretanje sopstvenog biznisa 25 Čačana dobilo je subvencije od po 200.000 dinara, dok je 13 poslodavaca dobilo ukupno tri miliona dinara za otvaranje novih 14 radnih mesta.

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić rekao je agenciji Beta da je lokalna samouprava u ovoj godini izdvojila ukupno 38 miliona dinara za pomoć u samozapošljavanju i otvaranju novih radnih mesta.

Ranije je podeljeno 30 miliona dinara, a rebalansom budžeta obezbeđeno je dodatnih osam miliona dinara koji su danas podeljeni.

U Čačku, koji ima oko 115.000 stanovnika, registrovano je oko 11.000 nezaposlenih lica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik