Do aprila 2012. zapošljavanje 600 zdravstvenih radnika

Bez autora
Nov 13 2011

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zoran Stanković najavio je će predložiti da se u budžetu za 2012. godinu obezbedi dodatnih milijardu dinara zapošljavanje 600 zdravstvenih radnika, što je pet posto od ukupnog broja nezaposlenih u toj oblasti.Shodno tome pomenuti zdravstveni radnici trebalo bi da dobiju zaposlenje do 1. aprila sledeće godine. Stanković je rekao da će biti formirana komisija koja će definisati kriterijume i način rangiranja kandidata, a jedan od kriterijuma za zapošljavanje će biti dužina čekanja na posao.

Do aprila 2012. zapošljavanje 600 zdravstvenih radnikaMinistar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zoran Stanković najavio je će predložiti da se u budžetu za 2012. godinu obezbedi dodatnih milijardu dinara zapošljavanje 600 zdravstvenih radnika, što je pet posto od ukupnog broja nezaposlenih u toj oblasti.

Shodno tome pomenuti zdravstveni radnici trebalo bi da dobiju zaposlenje do 1. aprila sledeće godine. Stanković je rekao da će biti formirana komisija koja će definisati kriterijume i način rangiranja kandidata, a jedan od kriterijuma za zapošljavanje će biti dužina čekanja na posao.

Na sajtu Ministarstva zdravlja biće navedeni kriterijumi za zapošljavanje i spiskovi onih koji budu primljeni, a biće ostavljena i mogućnost da na sajtu kandidati izraze prigovor ukoliko smatraju da su na konkursu oštećeni.

Prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Srbiji ima 2.019 nezaposlenih lekara, 14.853 osobe sa srednjim medicinskim obrazovanjem, 1.221 doktor stomatologije i 480 diplomiranih farmaceuta.

Stanković je ukazao na to da je jedno od pitanja koje bi u narednom periodu trebalo rešiti i smanjenje broja kandidata za upis na Medicinski fakultet, a lekari će morati da se opredele da li će raditi u državnom ili privatnom sektoru. Pitanje specijalizacije i volonterskog staža, za koje se često interesuju nezaposleni zdravstveni radnici, moglo bi biti rešeno izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti tako što će se uvesti odredba "iskustvo u struci".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik