Do kraja godine čisti bilansi preduzeća u restrukturiranju

Bez autora
Nov 07 2013

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Saša Radulović izjavio je danas da će do kraja godine sva preduzeća u restrukturiranju, koja građane Srbije godišnje koštaju 750 miliona dolara, po prvi put imati čiste bilanse.Od 153 preduzeća u restrukturiranju stiglo je približno 40 dobro urađenih ličnih karata, ali od njihovog kvaliteta ne zavisi da li će ta preduzeća uspeti da nađu investitora. Verovatnoća da će se pronaći investitor za preduzeće sa čistim bilansom je daleko veća kada nema straha da će vas neko u budućnosti dužiti za neke obaveze za koje niste znali.

Do kraja godine čisti bilansi preduzeća u restrukturiranjuMinistar privrede u Vladi Republike Srbije Saša Radulović izjavio je danas da će do kraja godine sva preduzeća u restrukturiranju, koja građane Srbije godišnje koštaju 750 miliona dolara, po prvi put imati čiste bilanse.

Radulović je u izjavi za Radio-televiziju B92 rekao da je od 153 preduzeća u restrukturiranju stiglo približno 40 dobro urađenih ličnih karata, ali i ukazao na to da od njihovog kvaliteta ne zavisi da li će ta preduzeća uspeti da nađu investitora.

Verovatnoća da će se pronaći investitor za preduzeće sa čistim bilansom je daleko veća kada nema straha da će vas neko u budućnosti dužiti za neke obaveze za koje niste znali, objasnio je on.

Prema njegovim rečima, lične karte predala su sva preduzeća u restrukturiranju, pri čemu je kvalitet podataka u proseku trojka, a zakonska obaveza je da bude petica.

Kod svih njih imamo situaciju, to se već sada vidi, da je vrednost imovine u mnogim slučajevima i dva do tri puta manja od iznosa obaveza, naveo je ministar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik