Država će preuzeti 57 odsto vlasništva Metal sistema

Bez autora
Apr 13 2011

Država će preuzeti 57 odsto vlasništva u privatnoj kompaniji Metal sistemi, dosadašnji vlasnik zadržaće 33 odsto, a radnici će dobiti 10 odsto vlasništva. To je dogovoreno na današnjem sastanku predstavnika sindikata Metal sistema s ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojšom Ćirićem, a kom je prisustvovao i vlasnik preduzeća.Potvrđeno je da je Protokol koji je potpisan s Ministarstvom ekonomije krajem prošle godine, nakon višemesečnih protesta radnika, i dalje na snazi i da predviđa isplatu zarada radnicima od 65 odsto i ulaganje države u pokretanje proizvodnje.

Država će preuzeti 57 odsto vlasništva Metal sistemaDržava će preuzeti 57 odsto vlasništva u privatnoj kompaniji Metal sistemi, dosadašnji vlasnik zadržaće 33 odsto, a radnici će dobiti 10 odsto vlasništva, saopštilo Gradsko veće samostalnog sindikata Kragujevca.

Kako se navodi u saopštenju, to je dogovoreno na današnjem sastanku predstavnika sindikata Metal sistema s ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojšom Ćirićem, a kom je prisustvovao i vlasnik preduzeća.

Dodaje se i da je potvrđeno da je Protokol koji je potpisan s Ministarstvom ekonomije krajem prošle godine, nakon višemesečnih protesta radnika, i dalje na snazi i da predviđa isplatu zarada radnicima od 65 odsto i ulaganje države u pokretanje proizvodnje.

Na ovaj način trebalo bi da se okonča protest radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik