Državne revizorska institucija podnela prijave

Bez autora
Feb 27 2013

Državna revizorska institucija, nakon što je subjektima revizije dostavila izveštaje o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja, podnela je nadležnim sudovima 193 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, a nadležnim tužilaštvima 28 prijava za privredni prestup. Podneto je tužilaštvima i 8 krivičnih prijava.Prijave su podnete protiv više od 300 odgovornih lica. Zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka podneti su zbog nepoštovanja pojedinih odredbi Zakona o budžetskom sistemu, Zakona o javnim nabavkama, Zakona o radu...

Državne revizorska institucija podnela prijaveDržavna revizorska institucija, nakon što je subjektima revizije dostavila izveštaje o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja, podnela je nadležnim sudovima 193 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, a nadležnim tužilaštvima 28 prijava za privredni prestup.

Podneto  je tužilaštvima i 8 krivičnih prijava.

Prijave su podnete protiv više od 300 odgovornih lica.

Zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka podneti su zbog nepoštovanja pojedinih odredbi Zakona o budžetskom sistemu, Zakona o javnim nabavkama, Zakona o radu, Zakona o državnim službenicima, Zakona o platama u državnim organima i javnim službama, Zakona o državnom premeru i katastru, Uredbe o budžetskom računovodstvu, Uredbe o kontroli obračuna i isplate zarada u javnim preduzećima.

Prijave za privredne prestupe su podnete zbog nepoštovanja pojedinih odredbi Zakona o računovodstvu i reviziji, Zakona o privrednim društvima, Zakona o planiranju i izgradnji. Krivične prijave podnete su zbog preuzimanja obaveza iznad iznosa  koji su im odobreni za određenu namenu u budžetskoj godini, što čini krivično delo prema odredbama Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Prema novom Zakonu o javnim nabavkama predviđaju se znatno veće kazne za nepoštovanje odredba Zakona.

Detaljnije informacije u vezi sa podnetim prijavama, možete pogledati na na sajtu Državne revizorske institucije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik