EBRD: Kredit za GSP od 65 miliona evra

Bez autora
Jul 17 2012

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) razmatra odobravanje kredita u vrednosti do 65 miliona evra za Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd (GSP), u cilju modernizacije njegovog voznog parka. Projekat obuhvata kupovinu 280 niskopodnih zglobnih autobusa i 120 kratkih autobusa sa pogonom na prirodni gas.Obnova voznog parka GSP-a biće delimično finansirana sredstvima EBRD-a, a preostali deo finansiraće se iz sredstava Grada Beograda, GSP-a ili drugih, komercijalnih kredita.

EBRD: Kredit za GSP od 65 miliona evraEvropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) razmatra odobravanje kredita u vrednosti do 65 miliona evra za Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd (GSP), u cilju modernizacije njegovog voznog parka.

Kako je navedeno na sajtu EBRD-a, projekat obuhvata kupovinu 280 niskopodnih zglobnih autobusa i 120 kratkih autobusa sa pogonom na prirodni gas.

Obnova voznog parka GSP-a biće delimično finansirana sredstvima EBRD-a, a preostali deo finansiraće se iz sredstava Grada Beograda, GSP-a ili drugih, komercijalnih kredita.

Cilj ovog projekta, čija je ukupna vrednost procenjena na 130,5 miliona evra, je da se smanji emisija ugljen-dioksida za 35.000 tona godišnje, kao i da se udeo javnog prevoza u Beogradu održi na 55 posto, uprkos konstantom povećanju vozila privatnih prevoznika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik