EU: Paket finansijske pomoći Srbiji od oko 70 miliona evra

Bez autora
Mar 21 2010

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Vensan Dežer i potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić potpisaće u ponedeljak, 22. marta, u Novom Sadu sporazum o sprovođenju paketa finansijske pomoći EU od preko 70 miliona evra.Reč je o finansijskom sporazumu o sprovodjenju paketa finansijske pomoći iz Instrumenta zapredpristupnu pomoć koji će dopuniti već dobijenih 100 miliona evrabudžetske pomoći. Ovim paketom EU pokazuje svoju kontinuiranu podršku evropskim integracijama Srbije.

EU: Paket finansijske pomoći Srbiji od oko 70 miliona evraŠef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Vensan Dežer i potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić potpisaće u ponedeljak, 22. marta, u Novom Sadu sporazum o sprovođenju paketa finansijske pomoći EU od preko 70 miliona evra.

Kako je saopštila Delegacija EU u Srbiji, reč je o finansijskom sporazumu o sprovodjenju paketa finansijske pomoći iz Instrumenta zapredpristupnu pomoć koji će dopuniti već dobijenih 100 miliona evrabudžetske pomoći.

"Ovim paketom EU pokazuje svoju kontinuiranu podršku evropskim integracijama Srbije. Srbija je 2009. godine postigla veliki napredak, što ćemo mi dodatno podržati ovim paketom koji dopunjuje već dodeljenu budžetsku pomoć od 100 miliona evra", naveo je Dežer u saopštenju.

Paketom finansijske pomoći predviđa se podrška projektima od kojih će gradjani Srbije imati direktnu korist, kao i pomoć nastavku političkih i ekonomskih reformi neophodnih za napredak Srbije u procesu evropskih integracija.

Medju projektima su rekonstrukcija Žeželjevog mosta u Novom Sadu, podrška jačanju kapaciteta Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom stečenom krivičnim delima, sprovodjenje Nacionalnog programa za sprečavanje raka grlića materice i raka dojke, kao i iskorenjivanje svinjske kuge i besnila u Srbiji.

Sporazum će biti potpisan u 11 sati u zgradi Izvršnog veća Vojvodine u Novom Sadu, a potpisivanju će, kako je najavljeno, prisustvovati i predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

Dežer, Đelić, Pajtić i Pavličić posetiće i lokaciju na kojoj treba da počne izgradnja Žeželjevog mosta i sastaće se sa predstavnicima političkih i ekonomskih zajednica Vojvodine i Novog Sada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik