Hrana skuplja za 3,3 posto, duhan za 4,8 posto...

Bez autora
Apr 04 2019

Povećanje cijena hrane ponovno je faktor koji utječe na inflaciju. Nakon što su cijene nafte i duhanskih proizvoda bile duže vrijeme generator inflacije, sada im se ponovno pridružuje i hrana.U prva dva mjeseca 2019. godine cijene hrane zabilježile su porast od 3,3 posto, što je prvi osjetniji rast nakon dužeg vremena. Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za osobnu potrošnju u Bosni i Hercegovini mjerene indeksom potrošačkih cijena, u veljači 2019. godine u odnosu na prethodni mjesec, u prosjeku su zabilježile rast za 0,4 odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Hrana skuplja za 3,3 posto, duhan za 4,8 posto...Povećanje cijena hrane ponovno je faktor koji utječe na inflaciju, izvještava Indikator.ba. Nakon što su cijene nafte i duhanskih proizvoda bile duže vrijeme generator inflacije, sada im se ponovno pridružuje i hrana.

U prva dva mjeseca 2019. godine cijene hrane zabilježile su porast od 3,3 posto, što je prvi osjetniji rast nakon dužeg vremena.

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za osobnu potrošnju u Bosni i Hercegovini mjerene indeksom potrošačkih cijena, u veljači 2019. godine u odnosu na prethodni mjesec, u prosjeku su zabilježile rast za 0,4%, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Osim hrane na rast cijena utjecali su i duhanski proizvodi koji su za prva dva mjeseca ove godine u odnosu na prosinac prošle godine poskupjeli 4,8 posto.

Cijene prijevoza jeftinije su za 1,5 posto, ali u veljači ove godine u usporedbi s veljačom prošle godine veće su za 2,6 posto. Na godišnjoj razini u veljači ove godine u prosjeku je zabilježen rast cijena od 0,9 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik