Inspekcija pojačala kontrolu turističkih agencija u Srbiji

Bez autora
Apr 27 2011

Još dva meseca je ostalo do početka sezone pa je Turistička inspekcija Srbije počela pojačano da kontroliše rad turističkih agencija. Namera je da se ne ponove situacije da turisti ostanu bez smeštaja zbog neplaćenih računa i nesklopljenih ugovora agencija sa hotelijerima, što je prošle godine neretko bio slučaj.Inspekcija proverava da li turističke agencije imaju odgovarajuće polise, koliko su im kadrovi stručni, kao i da li imaju zaključene ugovore sa stranim agencijama.

Inspekcija pojačala kontrolu turističkih agencija u SrbijiJoš dva meseca je ostalo do početka sezone pa je Turistička inspekcija Srbije počela pojačano da kontroliše rad turističkih agencija.

Namera je da se ne ponove situacije da turisti ostanu bez smeštaja zbog neplaćenih računa i nesklopljenih ugovora agencija sa hotelijerima, što je prošle godine neretko bio slučaj.

Inspekcija proverava da li turističke agencije imaju odgovarajuće polise, koliko su im kadrovi stručni, kao i da li imaju zaključene ugovore sa stranim agencijama.

Državni sekretar za turizam Goran Petković savetovao je građane da se, kada se odlučuju za agenciju, dobro upoznaju s uslovima putovanja i da se raspitaju kod više agencija. Mogu i na internet sajtu Agencije za privredne registre da provere u kakvom finansijom stanju je neka agencija završila prošlu godinu. Da li su njeni računi u blokadi mogu da provere na sajtu Narodne banke Srbije (NBS).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik