Intesa Sanpaolo ponovo uvrštena u CDLI indeks

Bez autora
Dec 09 2013

Intesa Sanpaolo, međunarodna bankarska grupacija u čijem sastavu posluje Banca Intesa, drugu godinu zaredom uvrštena je u indeks 100 CDLI (Climate Disclosure Leadership Index) Italije, indikatora po kojem se u okviru FTSE MIB i FTSE Italia Small and Mid Cap indeksa selektuju kompanije koje su demonstrirale efikasan strateški pristup smanjenju karbonskog otiska i veliku posvećenost izveštavanju na kompletan i transparentan način.Ovo značajno priznanje dolazi od neprofitne međunarodne organizacije Carbon Disclosure Project (CDP) koja predstavlja 722 institucionalna investitora sa imovinom pod upravljanjem (AUM) u iznosu od 87.000 milijardi dolara.

Intesa Sanpaolo ponovo uvrštena u CDLI indeksIntesa Sanpaolo, međunarodna bankarska grupacija u čijem sastavu posluje Banca Intesa, drugu godinu zaredom uvrštena je u indeks 100 CDLI (Climate Disclosure Leadership Index) Italije, indikatora po kojem se u okviru FTSE MIB i FTSE Italia Small and Mid Cap indeksa selektuju kompanije koje su demonstrirale efikasan strateški pristup smanjenju karbonskog otiska i veliku posvećenost izveštavanju na kompletan i transparentan način.

Ovo značajno priznanje dolazi od neprofitne međunarodne organizacije Carbon Disclosure Project (CDP) koja predstavlja 722 institucionalna investitora sa imovinom pod upravljanjem (AUM) u iznosu od 87.000 milijardi dolara.

Grupa Intesa Sanpaolo uključena je u CDLI indeks zahvaljujući stalnoj pažnji koju posvećuje doprinosu borbi protiv klimatskih promena i najvišem stepenu transparentnosti u izveštavanju o svom poslovanju.

Ovo značajno priznanje još jednom potvrđuje fokus naše Grupe na zaštitu životne sredine i potrebu da uz neophodne korake u pravcu ekonomskog rasta i stabilnosti preduzme i odlučne aktivnosti u cilju smanjenja emisija i transparentnost svoje posvećenosti održivom okruženju, izjavio je Karlo Mesina, generalni i izvršni direktor Intesa Sanpaolo grupacije.

Kompanije koje su uključene u CDLI indeks pokazale su jaku posvećnost odgovaranju na potrebu za sve većom korporativnom odgovornošću u kontekstu klimatskih promena. Aktivno su uključene u implementaciju procesa koji imaju za cilj merenje emisije gasova sa efektom staklene bašte i korišćenja energije, kao i komuniciranje sopstvene strategije u odnosu na klimatske promene na transparentan način, rekao je Pol Simpson, generalni direktor CDP.

Izveštaj 100 CDP Italija, koji sadrži imena kompanija koje su uključene u CDLI indeks, može se naći na internet sajtu www.cdp.net.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik