Investicija Vlade SAD u Srbiju 810 miliona dolara

Bez autora
Nov 03 2011

Vlada Srbije i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u poslednjih deset godina izgradile kvalitetno i dugoročno partnerstvo. Potpredsednik Vlade Republike Srbije za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović je na proslavi jubileja, desetogodišnjice rada USAID-a u Srbiji i 50 godina pružanja pomoći širom sveta, istakla da je ta agencija tokom protekle decenije našoj zemlji pružala pravovremenu i efikasnu podršku u oblasti ekonomije, turizma, poljoprivrede, kao i u pravosuđu, filmskoj industriji i informisanju.Kalanović je navela da je uspostavljena paralelna saradnja sa centralnim i lokalnim nivoima vlasti, kao i da taj odnos predstavlja novostvorenu vrednost između građana Srbije i SAD.

Investicija Vlade SAD u Srbiju 810 miliona dolaraVlada Srbije i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u poslednjih deset godina izgradile kvalitetno i dugoročno partnerstvo.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović je na proslavi jubileja, desetogodišnjice rada USAID-a u Srbiji i 50 godina pružanja pomoći širom sveta, istakla da je ta agencija tokom protekle decenije našoj zemlji pružala pravovremenu i efikasnu podršku u oblasti ekonomije, turizma, poljoprivrede, kao i u pravosuđu, filmskoj industriji i informisanju. Kalanović je navela da je uspostavljena paralelna saradnja sa centralnim i lokalnim nivoima vlasti, kao i da taj odnos predstavlja novostvorenu vrednost između građana Srbije i SAD.

Kako je najavljano, dalji fokus rada USAID-a u našoj zemlji biće na demokratizaciji društva i ekonomskim reformama.

Vlada SAD u prethodnih deset godina u Srbiju je uložila 810 miliona dolara, od čega je 663 miliona dolara bilo usmereno kroz projekte USAID-a. Ta razvojna agencija radila je na podsticanju investicija, stvaranju novih radnih mesta i povećanju izvoza. Takođe, USAID je pomogao i medijima i nevladinim organizacijama kako bi građani Srbije uživali blagodeti demokratskog društva.

Zamenik ambasadora SAD u Srbiji Li Licenberger je napomenuo da je USAID osnovao američki predsednik Džon Kenedi 3. novembra 1961. godine, a misija te organizacije u Srbiji počela je sa radom 2001. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik