Investitori iz Kine zainteresovani za ulaganja u drvnu industriju i rudarstvo

Bez autora
Nov 21 2013

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa generalnim sekretarom Trgovinske komore Kine Zangom Čuanksijem o mogućnostima za povećanje obima robne razmene Srbije i Kine i potencijalima za dolazak kineskih investicija u našu zemlju.Čuanksi je iskazao posebnu zainteresovanost za kineska ulaganja u Srbiji u granama drvne industrije i proizvodnje nameštaja, kao i u oblasti rudarstva.

Investitori iz Kine zainteresovani za ulaganja u drvnu industriju i rudarstvoPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa generalnim sekretarom Trgovinske komore Kine Zangom Čuanksijem o mogućnostima za povećanje obima robne razmene Srbije i Kine i potencijalima za dolazak kineskih investicija u našu zemlju.

Čuanksi je iskazao posebnu zainteresovanost za kineska ulaganja u Srbiji u granama drvne industrije i proizvodnje nameštaja, kao i u oblasti rudarstva.

On je istakao da su pomenuti sektori zanimljivi za investitore iz Kine zbog dostupnosti i kvaliteta sirovina i kvalifikovane radne snage.

Prema njegovim rečima, u organizaciji koju predstavlja postoji i interesovanje za uvoz prehrambenih proizvoda iz Srbije, kao što su goveđe meso i mineralna voda.

Generalni sekretar Trgovinske komore Kine je potvrdio da su pojedine kineske kompanije izrazile spremnost i za uvoz cementa iz naše zemlje, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik