Iz budžeta 20.000 KM za rad udruženja

Bez autora
Mar 27 2014

Opština Šamac planirala je u budžetu za ovu godinu 20.000 KM za udruženja i nevladine organizacije koji imaju poseban značaj za ovo područje, jer promovišu opštinu Šamac, izjavio je načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu Milan Simić.Simić je na proslavi godišnjice osnivanja Udruženja žena iz Batkuše istakao da udruženja žena na šamačkom području zaslužuju posebnu pažnju, jer su žene, pored svojih poslova, posvećene i drugim aktivnostima.

Iz budžeta 20.000 KM za rad udruženjaOpština Šamac planirala je u budžetu za ovu godinu 20.000 KM za udruženja i nevladine organizacije koji imaju poseban značaj za ovo područje, jer promovišu opštinu Šamac, izjavio je načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu Milan Simić.

Simić je na proslavi godišnjice osnivanja Udruženja žena iz Batkuše istakao da udruženja žena na šamačkom području zaslužuju posebnu pažnju, jer su žene, pored svojih poslova, posvećene i drugim aktivnostima.

"Žene u Batkuši izrađuju eksponate kojima promovišu sredinu u kojoj žive i opštinu, te sklapaju ugovore i prodaju te eksponate zarađujući za sebe", naveo je Simić.

Predsjednik Udruženja žena Batkuša Nada Simić rekla je da su članice počele da prave eko-torbe i druge predmete. "Najviše radimo dekupaž na kutijama koje su namijenjene za vino i nakit, te suvenire i satove od drveta. Radove ćemo ponuditi Turističkoj organizaciji i firmama kao suvenire. Želimo da izađemo iz seoske sredine i pokažemo šta znamo", kaže Simićeva.

Ona ističe da postoji potražnja za eksponatima koje rade. "Zadovoljne smo rezultatima i planiramo da i drugim opštinama ponudimo svoje unikatne proizvode", kaže Simićeva.

Simićeva podsjeća da su u Udruženju od zarađenog novca kupili materijal, a dio novca ostavljen je i za putovanja na kojima su se žene družile sa članicama drugih udruženja.

Planiraju da za Vaskrs izlože svoje eksponate i pripremaju se za ljetni Gastro fest. Uz pomoć Mjesne zajednice Batkuša i opštine Šamac osposobljene su prostorije Udruženja i kupljen namještaj, a pomogao je i švajcarski Crveni krst.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik