Jat bliži putnicima Nemačke, Austrije i Švajcarske

Bez autora
Nov 27 2012

Projektom internacionalizacije call centra Jat Airways-a, usluge srpske nacionalne aviokompanije sada su dostupnije putnicima sa nemačkog govornog područja, pre svega onima koji u Beograd dolaze iz Frankfurta, Diseldorfa, Berlina, Štutgarta, Beča i Ciriha.U predstavništvima Jat-a u ovim gradovima instalirana je telekomunikaciona oprema koja putnicima omogućuje da se direktno povežu sa call centrom Jata u Beogradu i na maternjem jeziku isplaniraju svoj let Jat-om, a sve po ceni lokalnog telefonskog poziva.

Jat bliži putnicima Nemačke, Austrije i ŠvajcarskeProjektom internacionalizacije call centra Jat Airways-a, usluge srpske nacionalne aviokompanije sada su dostupnije putnicima sa nemačkog govornog područja, pre svega onima koji u Beograd dolaze iz Frankfurta, Diseldorfa, Berlina, Štutgarta, Beča i Ciriha.

U predstavništvima Jat-a u ovim gradovima instalirana je telekomunikaciona oprema koja putnicima omogućuje da se direktno povežu sa call centrom Jata u Beogradu i na maternjem jeziku isplaniraju svoj let Jat-om, a sve po ceni lokalnog telefonskog poziva.

Koristeći savremenu IP tehnologiju, Jat je postojeću telekomunikacionu mrežu automatizovao i podigao na viši nivo, tako da su sada sva prodajna mesta kompanije u Nemačkoj (Frankfurt, Diseldorf, Berlin, Štutgart), Austriji (Beč) i Švajcarskoj (Cirih) uključena u mrežu Jat-ovog call centra koji je dostupan svim putnicima iz ovih zemalja, sedam dana u nedelji, 18 sati dnevno.

Nemačko tržište je veoma bitno za Jat jer veliki broj putnika sa ovog područja gravitira prema Beogradu. Jatova predstavništa, kao i većina kompanija, imaju radno vreme od 9 do 17 sati, dok ovim programom putnici mogu da rezervišu ili kupe karte od 7 do 22 sata, zbog čega je Jat već zabeležio značajno povećanje interesovanja putnika iz navedenih gradova. Ovaj posao obavlja desetoro mladih ljudi koji govore nemački jezik, tako da je usluga kvalitetnija, a istovremeno su bolje pokrivena i ostala tržišta Jata.
 
Projektom internacionalizacije kol centra predviđeno je povezivanje svih ostalih tačaka na kojima Jat leti sa kol centrom tamo gde tehničke mogućnosti to dozvoljavaju, počevši od regionalnih destinacija u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

Unapređenje usluge za putnike u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj započeto je prošle godine kada je Jat, u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), započeo internacionalizaciju kol centra u sklopu projekta povratka srpskih stručnjaka u Srbiju koji se finansira iz fondova Evropske komisije i implementira u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik