Kontinuirano učenje doprinos svakog pojedinca boljitku države

Bez autora
Feb 18 2013

Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović ukazala je danas na značaj celoživotnog učenja za pojedinca i za razvoj države i uputila poziv na stalno usavršavanje.Mihajlović je na otvaranju Globalnog samita mladih lidera u Beogradu poručila da moć autoriteta dolazi samo iz znanja, uz ocenu da je celoživotno učenje jedini način da svaki pojedinac pomogne sopstvenoj državi, kao i da učini da se živi bolje i ide u korak sa budućnošću i boljim i zdravijim životom.

Kontinuirano učenje doprinos svakog pojedinca boljitku državeMinistar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović ukazala je danas na značaj celoživotnog učenja za pojedinca i za razvoj države i uputila poziv na stalno usavršavanje.

Mihajlović je na otvaranju Globalnog samita mladih lidera u Beogradu poručila da moć autoriteta dolazi samo iz znanja, uz ocenu da je celoživotno učenje jedini način da svaki pojedinac pomogne sopstvenoj državi, kao i da učini da se živi bolje i ide u korak sa budućnošću i boljim i zdravijim životom.

Ona je ukazala na važnost borbe protiv korupcije koja je duboko ukorenjena u našem društvu, kao i na to da koruptivni sistem mora biti zamenjen sistemom u kojem se vrednuju poštenje, znanje i rad.

Jednodnevnu besplatnu konferenciju “Lead by learning” organizovala je studentska organizacija AIESEC u Srbiji, koja je prepoznala kontinuirano učenje kao temu koju treba pokrenuti u srpskom društvu.

Skup, na kome učestvuje 450 domaćih i 250 stranih studenata, organizuje se u okviru internacionalnog projekta “Samit globalnih lidera”, koji okuplja mlade iz 113 zemalja u kojima AIESEC postoji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik