Kotor Varoš: Podsticaji za stočare

Bez autora
Aug 13 2014

Opština Kotor Varoš raspisala je javni poziv za subvencionisanje stočarske proizvodnje na području kotorvaroške opštine u 2014. godini. U Poljoprivredno-savjetodavnoj službi su pojasnili da će na osnovu Pravilnika o raspodjeli sredstava subvencije biti dodijeljene za proizvodnju mlijeka, uzgoj ovaca i koza.Pravo na podsticaje iz opštinskog budžeta ostvariće registrovani poljoprivrednici koji mjesečno isporučuju 420 litara mlijeka ili uzgajaju stado od stotinu ovaca, saopšteno je u poljoprivrednoj službi.

Kotor Varoš: Podsticaji za stočareOpština Kotor Varoš raspisala je javni poziv za subvencionisanje stočarske proizvodnje na području kotorvaroške opštine u 2014. godini.

U Poljoprivredno-savjetodavnoj službi su pojasnili da će na osnovu Pravilnika o raspodjeli sredstava subvencije biti dodijeljene za proizvodnju mlijeka, uzgoj ovaca i koza.

- Pravo na podsticaje iz opštinskog budžeta ostvariće registrovani poljoprivrednici koji mjesečno isporučuju 420 litara mlijeka ili uzgajaju stado od stotinu ovaca - saopšteno je u poljoprivrednoj službi.

Kotorvaroški stočari zadovoljni su raspisivanjem javnog poziva za dodjelu subvencija.

- Dodjela podsticaja u svakom slučaju će uticati na povećanje proizvodnje mlijeka - kaže Pantelija Kerezović, stočar iz Topolja, koji godišnje isporuči oko 6.000 litara mlijeka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik