Kruševac i Zaječar dali najveći doprinos zapošljavanju

Bez autora
Dec 21 2011

Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) danas je dodelila priznanja kompanijama koje su dale najveći doprinos zapošljavanju. Nagrade su ove godine dobili Kruševac i Zaječar, kao gradovi koji su najviše učinili na zapošljavanju kroz lokalne akcione planove.U kategoriji velikih preduzeća priznanje je uručeno južnokorejskoj kompaniji “Yura” koja je u Srbiji, u fabrikama u Kragujevačkoj Rači i u Nišu, zaposlila više od 3.000 radnika. Slovenački “Merkator” je dobio nagradu kao kompanija koja je zaposlila najviše osoba sa invaliditetom, dok je privatna modna kompanija “Elipsa” nagrađena kao najbolja u kategoriji malih i srednjih preduzeća.

Kruševac i Zaječar dali najveći doprinos zapošljavanjuNacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) danas je dodelila priznanja kompanijama koje su dale najveći doprinos zapošljavanju.

Nagrade su ove godine dobili Kruševac i Zaječar, kao gradovi koji su najviše učinili na zapošljavanju kroz lokalne akcione planove.

U kategoriji velikih preduzeća priznanje je uručeno južnokorejskoj kompaniji “Yura” koja je u Srbiji, u fabrikama u Kragujevačkoj Rači i u Nišu, zaposlila više od 3.000 radnika.

Slovenački “Merkator” je dobio nagradu kao kompanija koja je zaposlila najviše osoba sa invaliditetom, dok je privatna modna kompanija “Elipsa” nagrađena kao najbolja u kategoriji malih i srednjih preduzeća.

Aktivnim merama koje sprovodi NSZ u 2011. godini je sa budžetom u visini od 7,1 milijarde dinara u našoj zemlji zaposleno 50.000 ljudi.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović izjavila je danas da u Srbiji u 2012. godini neće biti zaposleno manje građana nego što je to učinjeno ove godine i pored toga što je budžet NSZ smanjen.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik