Maksimalna cena hleba 54,22 dinara

Bez autora
Apr 03 2011

Vlada Republike Srbije u petak je na sednici usvojila Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500, koja propisuje da su proizvođači hleba obavezni da proizvedu i stave u promet hleb od ovog brašna težine 500 grama u količini od najmanje 40 posto dnevne proizvodnje svih vrsta hleba.Najviša obračunata marža koja je deo veleprodajne cene ne može biti veća od dva posto, a od maloprodajne cene ne može biti veća od sedam posto.

Usvojena Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500Vlada Republike Srbije u petak je na sednici usvojila Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500, koja propisuje da su proizvođači hleba obavezni da proizvedu i stave u promet hleb od ovog brašna težine 500 grama u količini od najmanje 40 posto dnevne proizvodnje svih vrsta hleba.

Najviša obračunata marža koja je deo veleprodajne cene ne može biti veća od dva posto, a od maloprodajne cene ne može biti veća od sedam posto. Rok plaćanja proizvođaču hleba ne sme biti duži od 20 dana od dana prijema računa za isporučeni hleb.

Na osnovu propisanih elemenata Uredbe, vekna hleba “Sava” koja se priprema od brašna “T 500” ne može biti skuplja od 54,22 dinara.

Kršenje ove uredbe biće kažnjavano novčanim kaznama do dva miliona dinara ili zabranom obavljanja te delatnosti od šest meseci do godinu dana. Uredba je stupila na snagu u petak, 1. aprila, i važiće do 30. septembra.

Uredbu možete preuzeti ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik