Međunarodni uspeh izložbe Creative Space Serbia na Nedelji dizajna u Milanu 2013.

Bez autora
Apr 23 2013

Platforma Creative Space Serbia, koju promoviše Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), se uz neverovatan uspeh predstavila na “Milanskoj nedelji dizajna 2013”, održanoj od 9. do 14. aprila 2013. godine.Predstavljeni proizvodi privukli su pažnju međunarodnih medija i o njima se uveliko piše - od “Casa de Abitare”, “Grazia Casa Italia”, preko “Huffington Post” do “Domus” online magazina. Takođe, dnevne novine “Corriere de la Sera” i “Il Sole 24 Ore” su već prvi dan na svom online izdanju predstavile našu izložbu uz preporuku da se obavezno poseti.

Međunarodni uspeh izložbe Creative Space Serbia na Nedelji dizajna u Milanu 2013.Platforma Creative Space Serbia, koju promoviše Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), se uz neverovatan uspeh predstavila na “Milanskoj nedelji dizajna 2013”, održanoj od 9. do 14. aprila 2013. godine.

Predstavljeni proizvodi privukli su pažnju međunarodnih medija i o njima se uveliko piše - od “Casa de Abitare”, “Grazia Casa Italia”, preko “Huffington Post” do “Domus” online magazina. Takođe, dnevne novine “Corriere de la Sera” i “Il Sole 24 Ore” su već prvi dan na svom online izdanju predstavile našu izložbu uz preporuku da se obavezno poseti.

Platforma Creative Space Serbia ima trostruki cilj - promovisanje srpskog dizajna, stimulisanje saradnje dizajnera sa domaćim proizvođačima nameštaja i podržavanje razvitka kreativne industrije u Srbiji.

Ovogodišnja izložba je dobila veoma dobre ocene svetske publike, a posećenost novinara, kupaca i opšte publike je bila rekordna. Kupci su ove godine bili izuzetno zainteresovani za kupovinu i zastupanje naših dizajnerskih rešenja na međunarodnom tržištu.

Na ovogodišnjoj izložbi svoje radove su predstavili dizajneri Ana Babić, Ivan Kucina, Kako.Ko Dizajn studio, Milica Pavlović, Od-Do Arhitekti, Saša Mitrović, Stevan Đurović i Tamara Švonja čije su prototipove izradile firme “Gir”, “Jasen”, “Ergomade”, “SCS Plus”, “Simpo Šik”, “Lanterna” i “Čempres”. Rezultat ove saradnje su lampe Luna i Light Sisters, polica–vrteška Play, čiviluci Flat i Ne.Ko, ormar – babuška Matrioška, multifunkcionalna kutija za čuvanje stvari i sedenje Deda, police Clara i StorINg Frame i komode Veliki i Mali Program za koje verujemo da će biti uvršćeni u komercijalne programe kompanija usled velikog interesovanja stranih kupaca i agenata.

Radovi predstavljeni u Milanu su rezultat konkursa koji je sproveden sredinom prošle godine, a žiri koji je odlučivao o dobitnicima bio je sastavljen od predstavnika SIEPA-e: Nataše Vujović, Milene Radović, Ines Novosel i Nevene Jovanović i profesora za strategiju dizajna i razvoj proizvoda na Institutu za dizajn ISIA u Firenci Mirka Tatarinija.

Domaća publika će imati priliku da poseti izložbu od 18. do 27. maja u Kulturnom centru Beograd. Ove godine je prvi put ustanovljena nagrada za najbolju saradnju između dizajnera i proizvođača na CSS projektu koja će biti dodeljena na otvaranju ove izložbe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik