Merkator preuzeo trgovački lanac grupe "Coka"

Bez autora
Apr 06 2011

Slovenački trgovinski lanac "Merkator" završio je strateško povezivanje sa srpskom grupom "Coka". U utorak je počeo da važi u avgustu prošle godine sklopljen ugovor o strateškom povezivanju na osnovu kojeg je kompanija Merkator-S preuzela trgovačku aktivnost kompanija iz grupe "Coka" na tržištu Srbije.U okviru poslovnog sistema "Coka", pored fabrike ambalaže "Mladost" iz Odžaka, posluju i trgovinska preduzeća "Coka" i "Dunav" iz Smederava, "Ineks velepromet" iz Velike Plane, "Mlava" iz Petrovca na Mlavi i "Nova trgovina" iz Petrovca.

Merkator preuzeo trgovački lanac grupe "Coka"Slovenački trgovinski lanac "Merkator" završio je strateško povezivanje sa srpskom grupom "Coka".

U utorak je počeo da važi u avgustu prošle godine sklopljen ugovor o strateškom povezivanju na osnovu kojeg je kompanija Merkator-S preuzela trgovačku aktivnost kompanija iz grupe "Coka" na tržištu Srbije, saopšteno je iz Merkatora.

U okviru poslovnog sistema "Coka", pored fabrike ambalaže "Mladost" iz Odžaka, posluju i trgovinska preduzeća "Coka" i "Dunav" iz Smederava, "Ineks velepromet" iz Velike Plane, "Mlava" iz Petrovca na Mlavi i "Nova trgovina" iz Petrovca.

Merkator-S je strateškim povezivanjem dobio u dugoročni zakup 22 trgovačka objekta u podunavskom regionu sa ukupnom prodajnom površinom 12.000 kvadratnih metara, saopštio je Merkator posredstvom Ljubljanske berze.

Tim povezivanjem Merkator je učvrstio položaj drugog trgovca na srpskom tržištu i nastavio realizaciju strategije rasta sa idejom da bude jedan od najvećih trgovaca proizvodima za svakodnevnu upotrebu u regionu Jugozapadne Evrope.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik