Mleko u Srbiji bezbedno za upotrebu

Bez autora
Feb 12 2013

Prema podacima kojima Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspolaže u ovom trenutku, mleko u Srbiji je bezbedno za upotrebu.Mleko “Dukat”, koje je povučeno iz prometa u Hrvatskoj nije uveženo u Srbiju. “Dukat” mleko uveženo je samo iz Bosne i Hercegovine, pošiljke ovog mleka su kontrolisane, uzorkovane i bezbedne za upotrebu.U toku je i vanredna kontrola mleka svih proizvođača na tržištu naše zemlje. Obavljeno je 300 uzorkovanja u poslednjih par dana i 50 završenih analiza potvrđuju ispravnost i bezbednost mleka.

Mleko u Srbiji bezbedno za upotrebuPrema podacima kojima Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspolaže u ovom trenutku, mleko u Srbiji je bezbedno za upotrebu, izjavio je danas načelnik poljoprivredne inspekcije mr Nenad Katanić.

Prema njegovim rečima, mleko “Dukat”, koje je povučeno iz prometa u Hrvatskoj nije uveženo u Srbiju. “Dukat” mleko uveženo je samo iz Bosne i Hercegovine, pošiljke ovog mleka su kontrolisane, uzorkovane i bezbedne za upotrebu.

Načelnik Katanić je saopštio da je u toku i vanredna kontrola mleka svih proizvođača na tržištu naše zemlje. Obavljeno je 300 uzorkovanja u poslednjih par dana i 50 završenih analiza potvrđuju ispravnost i bezbednost mleka.

Narednih dana javnost će biti obaveštena o svim rezultatima kako budu pristizali. Ukoliko budu utvrđene nepravilnosti, biće sprovedene sve zakonom predviđene mere, a protiv prekršioca biće podnete odgovarajuće prijave, zaključio je načelnik Katanić.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede danas je apelovalo na medije da objavljuju isključivo proverene informacije i podsetilo, da je prošlog leta u našim medijima preneta jedna netačna i neodgovorna izjava o navodnoj zaraženosti 70 posto roda kukuruza, a ispitivanjem je utvrđeno da je bilo zaraženo svega 7 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik