Na 40 štandova izloženi organski proizvodi

Bez autora
Mar 13 2014

Savez udruženja organskih proizvođača FBiH jučer je na Trgu djece Sarajeva organizirao 3. međunarodni sajam organske proizvodnje i eko-turizma pod nazivom "Organik Sarajevo 2014", a koji će trajati do 15. marta. Prema riječima Sejada Hercega, predsjednika Saveza "Organsko FBiH", na sajmu učestvuje oko 40 izlagača, organskih proizvođača širom BiH, kao i iz Srbije.Ovdje se mogu naći organski proizvodi iz asortimana voća i povrća, razne prerađevine od ljekovitog bilja, džemovi, sokovi i drugi proizvodi, kazao je Herceg, dodajući da je na dva štanda u ponudi i sir.

Na 40 štandova izloženi organski proizvodiSavez udruženja organskih proizvođača FBiH jučer je na Trgu djece Sarajeva organizirao 3. međunarodni sajam organske proizvodnje i eko-turizma pod nazivom "Organik Sarajevo 2014", a koji će trajati do 15. marta.

Prema riječima Sejada Hercega, predsjednika Saveza "Organsko FBiH", na sajmu učestvuje oko 40 izlagača, organskih proizvođača širom BiH, kao i iz Srbije.

- Ovdje se mogu naći organski proizvodi iz asortimana voća i povrća, razne prerađevine od ljekovitog bilja, džemovi, sokovi i drugi proizvodi - kazao je Herceg, dodajući da je na dva štanda u ponudi i sir.

Među izlagačima je i Tifa Babić, koja se zajedno sa suprugom Rahmanom organskom proizvodnjom bavi već 17 godina.

- Bavimo se pčelarstvom širom BiH, a trenutno smo u Ljubuškom. Osim standardnih vrsta meda, izložili smo i ljekovito bilje. Cijene su pristupačne, od 15 do 18 maraka - ističe Babić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik