Na benzinskim pumpama počela prodaja uređaja za elektronsku naplatu putarine

Bez autora
Aug 11 2014

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je da se od danas uređaji za elektronsku naplatu putarine prodaju i na benzinskim pumpama. Na inicijativu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prodaja TAG uređaja za elektronsku naplatu putarine od danas je započela i na pumpama Naftne industrije Srbije (NIS).U cilju smanjenja gužvi na naplatnim rampama autoputa, Ministarstvo je u proteklom periodu organizovalo niz sastanaka sa predstavnicima NIS-a i Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ koji su rezulitirali potpisivanjem ugovora između ove dve kompanije o prodaji i dopuni TAG uređaja.

Na benzinskim pumpama počela prodaja uređaja za elektronsku naplatu putarineMinistarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je da se od danas uređaji za elektronsku naplatu putarine prodaju i na benzinskim pumpama.

Na inicijativu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prodaja TAG uređaja za elektronsku naplatu putarine od danas je započela i na pumpama Naftne industrije Srbije (NIS).

U cilju smanjenja gužvi na naplatnim rampama autoputa, Ministarstvo je u proteklom periodu organizovalo niz sastanaka sa predstavnicima NIS-a i Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ koji su rezulitirali potpisivanjem ugovora između ove dve kompanije o prodaji i dopuni TAG uređaja.

Od danas TAG uređaji će se prodavati i dopunjavati na benzinskim stanicama „Zmaj 1“ i „Zmaj 2“ na autoputu E-75, a od sutra će ova usluga biti dostupna i na benzinskim stanicama „Mali Požarevac“ i „Lozovička česma“ na ovom autoputu.

Od srede, 13. avgusta TAG uređaji će se prodavati i na benzinskoj stanici „Krnješevci“ na autoputu Beograd–Zagreb, kao i na benzinskoj stanici „Stari Banovci“ na autoputu Beograd–Novi Sad.

U četvrtak, 14. avgusta prodaja će početi na pumpama „Nais“ i „Fontana“ na autoputu Beograd–Niš, a u petak na benzinskoj stanici „Predejane“ na autoputu E-75.

Korišćenje TAG uređaja omogućuje naplatu putarine bez zaustavljanja na posebno obeleženim kanalima za naplatu, čime se izbegavaju zastoji u saobraćajnim špicevima.

Ministarstvo će u narednom periodu nastaviti aktivnosti na usavršavanju naplate putarine kako bi se vozačima pružila što kvalitetnija usluga, smanjile gužve na putevima, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik