Na izgradnji auto-puteva svakodnevno radi 3.500 ljudi

Bez autora
Aug 05 2014

Na izgradnji auto-puta na koridorima 10 i 11 u Srbiji u proseku je dnevno angažovano oko 3.500 ljudi, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.Kako se navodi u saopštenju, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dejan Trifunović je okviru redovne kontrole radova na vitalnim gradilištima u Srbiji obišao gradilišta na Koridoru 10 od Niša do Dimitrovgrada.

Na izgradnji auto-puteva svakodnevno radi 3.500 ljudiNa izgradnji auto-puta na koridorima 10 i 11 u Srbiji u proseku je dnevno angažovano oko 3.500 ljudi, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako se navodi u saopštenju, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dejan Trifunović je okviru redovne kontrole radova na vitalnim gradilištima u Srbiji obišao gradilišta na Koridoru 10 od Niša do Dimitrovgrada.

Trifunović je rekao da je celom Koridoru 10 završeno više od 40 procenata radova i da na istočnom kraku, od Niša od Dimitrovgrada, radovi napreduju intenzivnije nego na ostalim.

Tokom kontrole državni sekretar je izrazio zadovoljstvo dinamikom izgradnje tunela kod Dimitrovgrada, ali i zabrinutost jer bugarska firma Trejs kasni s početkom radova na deonici obilaznice oko Dimitrovgrada, koju je preuzela nakon bankrotstva austrijske firme Alpina.

Trifunović je precizirao da je u tunelu Progon, dužine 1.100 metara, urađeno 86 odsto radova i da bi trebalo bi da bude završen u oktobru.

On je naveo da je vrednost radova na toj deonici veća od 43 miliona evra, računajući oba tunela koja se grade.

Trifunović je rekao da bugarska kompanija Trejs, koja je jula izabrana da nastavi radove na obilaznici oko Dimitrovgrada, još nije dostavili dinamiku radova i bankarske garancije.

"Čekaćemo do 11. avgusta da vidimo šta se dešava, s obzirom na to da je 65 odsto radova na obilaznici izvedeno", rekao je on.

Trifunović je rekao da problema ima i na deonici Prosek-Crvena Reka, od 22,5 kilometra, koja je spremna za asfaltiranje i dodao da na deonici Čiflik-Staničenje nije bilo radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik