Nagrada za solarni punjač

Bez autora
Jan 23 2013

Kompanija "Strouberi enerdži" osvojila je nagradu za inovaciju na Sajmu kongresne industrije za područje Jugoistočne Evrope u Ljubljani za proizvod „Strouberi mini". "Strouberi mini" je manji solarni punjač koji može da se postavi i u kongresnim salama, kafićima, prodavnicama i da se prenosi iz prostorije u prostoriju.Posle velikog solarnog drveta koje je dobilo najveća priznanja, „strouberi mini" je punjač manjih dimenzija koji je efikasniji i sa boljim upravljanjem energijom.

Nagrada za solarni punjačNa Sajmu kongresne industrije za područje Jugoistočne Evrope kompanija „Strouberi enerdži" osvojila nagradu za inovaciju.

Kompanija "Strouberi enerdži" osvojila je nagradu za inovaciju na Sajmu kongresne industrije za područje Jugoistočne Evrope u Ljubljani za proizvod „Strouberi mini".

"Strouberi mini" je manji solarni punjač koji može da se postavi i u kongresnim salama, kafićima, prodavnicama i da se prenosi iz prostorije u prostoriju.

Posle velikog solarnog drveta koje je dobilo najveća priznanja, „strouberi mini" je punjač manjih dimenzija koji je efikasniji i sa boljim upravljanjem energijom.

Sistem je potpuno energetski samostalan, a ima i ugrađene točkiće i mogućnost rasklopivosti, tako da se može brzo i jednostavno postaviti na svakoj lokaciji.

U uređaj je ugraćen i ekran koji je osetljiv na dodir, na kome korisnici mogu da pročitaju zanimljivosti o obnovljivim izvorima energije, da igraju igrice i da rešavaju kvizove znanja sa ekonosmkom tematikom.

Na sajmu u Ljubljani učestvovalo je 120 izlagača.

Pre dve godine, tim studenata koji su tvorci solarnog punjača postigao je veliki uspeh na manifestaciji „Nedelja održivog razvoja" koji je organizovala Evropska komisija u Briselu.

Tim „Strouberi enerdži" osvojio je prvu nagradu u kategoriji promocije smanjenja javne potrošnje, a solarni punjač bio je izložen ispred zgrade Evropskog parlamenta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik