Nakon Slovenaca, fiktivne tvrtke u Republici Srpskoj počeli otvarati i Poljaci

Bez autora
Jun 29 2020

Nakon što su slovenski poduzetnici prvi počeli koristiti prednosti poslovanja u Republici Srpskoj preko fiktivnih tvrtki, njihovim putem krenuli su i drugi, piše Capital.ba.

Osim Slovenaca, koji i dalje otvaraju desetke tvrtki u Banjoj Luci zbog značajne razlike u porezu na dobit između RS i Slovenije, sada tvrtke bez kontakta, predstavnika i s lažnim sjedištem otvaraju ljudi iz cijelog svijeta.

Čini se potpuno uzaludnom tvrdnja iz Inspektorata RS da tvrtke moraju obavljati svoju djelatnost na prijavljenoj adresi, jer tamo nema nikog, a poslovi se i dalje završavaju u matičnim zemljama. Tako je u Okružnom privrednom sudu u Banjoj Luci nedavno registrirana tvrtka Amna u Trgovačkom centru Borik.

Osnivač je kompanija Palm Tree Holding, čiji je zastupnik i direktor državljanin Poljske. Na istoj adresi “radi” i tvrtka TechnoLock, čiji je osnivač kompanija Digital Box iz UAE-a, a zastupa je također Poljak.

Nove tvrtke koje vode poljski državljani otvaraju se i u drugim dijelovima grada.

U Trgovačkom centru Borik, navodi Capital.ba, već postoje stotine lažnih tvrtki, a većina novih registrirana je na adresama na kojima se nalaze one iz Slovenije, što znači da su posrednici, kojih je u Banjoj Luci veći broj, ostali isti.


Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik