Neophodna analiza dosadašnjih kredita Fonda za razvoj

Bez autora
Nov 07 2013

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da Fond za razvoj Republike Srbije ponovo traži od Upravnog odbora Fonda da na odloženoj sednici, koja je zakazana za danas, odobri više od 925 miliona dinara novih kredita za 52 preduzeća.U saopštenju se podseća na to da je resorno ministarstvo, prilikom prethodnih sazivanja i odlaganja iste sednice 11. i 22. oktobra, tražilo da se privremeno obustavi kreditiranje na ovakav način dok se ne obavi detaljna analiza svih dosadašnjih kredita Fonda, kao i opravdanost kredita čije se odobravanje planira.

Neophodna analiza dosadašnjih kredita Fonda za razvojMinistarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da Fond za razvoj Republike Srbije ponovo traži od Upravnog odbora Fonda da na odloženoj sednici, koja je zakazana za danas, odobri više od 925 miliona dinara novih kredita za 52 preduzeća.

U saopštenju se podseća na to da je resorno ministarstvo, prilikom prethodnih sazivanja i odlaganja iste sednice 11. i 22. oktobra, tražilo da se privremeno obustavi kreditiranje na ovakav način dok se ne obavi detaljna analiza svih dosadašnjih kredita Fonda, kao i opravdanost kredita čije se odobravanje planira.

Umesto stručne analize i projekcije, iz Fonda za razvoj je dostavljen samo poziv za sednicu Upravnog odbora, sa istim dnevnim redom i istim spiskom kredita i preduzeća za odobravanje.

Ministarstvo zahteva od Fonda za razvoj da obustavi svako novo kreditiranje dok se ne sagleda trenutno stanje.

U situaciji kada nisu poznati uzroci problema naplativosti kredita i kada država od svih građana traži da podnesu teret krize, Ministarstvo privrede smatra da je neodgovorno dalje plasirati sredstva, novac građana i poreskih obveznika Srbije bez analize stanja portfolija Fonda za razvoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik