"Nostalgija" prevezla rekordan broj turista

Bez autora
May 24 2012

"Železnice Srbije" su od 15. maja 2012. godine, kada je počela letnja sezona saobraćaja voza "Nostalgija" na Mokroj gori, pa do 20. maja prevezle 16.653 turista, što je za šest posto više u odnosu na isti period prošle godine. Rekordan broj vožnji i putnika zabeležen je u subotu, 19. maja kada je "Šarganskom osmicom" popularni "Ćira", u osam vožnji prevezao 1.030 ljubitelja muzejsko-turističke železnice.Voz "Nostalgija" svakodnevno saobraća na relaciji Mokra Gora – Šargan Vitasi – Mokra Gora i to u dva redovna termina 10.30 i u 13.30 sati.

"Železnice Srbije" su od 15. maja 2012. godine,  kada je počela letnja sezona saobraćaja voza "Nostalgija" na Mokroj gori, pa do 20. maja prevezle 16.653 turista, što je za šest posto više u odnosu na isti period prošle godine.

Rekordan broj vožnji i putnika zabeležen je u subotu, 19. maja kada je "Šarganskom osmicom" popularni "Ćira", u osam vožnji prevezao 1.030 ljubitelja muzejsko-turističke železnice.

Voz "Nostalgija" svakodnevno saobraća na relaciji Mokra Gora – Šargan Vitasi – Mokra Gora i to u dva redovna termina 10.30 i u 13.30 sati. Ove sezone, zbog velikog interesovanja putnika svakodnevno se uvode vanredni termini saobraćaja "Nostalgije", kako bi svi turisti koji žele mogli vozom da razgledaju "Šargansku osmicu".

Karte za vožnju muzejsko–turističkom železnicom mogu se kupiti na putničkim blagajnama železničkih stanica u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Mokroj Gori, kao i u pojedinim turističkim agencijama i koštaju 600 dinara, za decu od 6 do 14 godina 300, dok se najmlađi prevoze besplatno.

"Nostalgija" se može, takođe, zakupiti i to za relacije Mokra Gora – Šargan Vitasi – Mokra Gora i Mokra Gora – Višegrad – Mokra Gora. Cena zakupa je ista za obe relacije i iznosi 60.000 za dizel, odnosno 120.000 dinara za parnu vuču.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik