Nova ulaganja u infrastrukturne projekte

Bez autora
May 29 2012

Ministar za infrastrukturu i energetiku u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić razgovarao je danas sa novim rukovodstvom kompanije "Alpina", koja je ponudila Srbiji saradnju u infrastrukturnim projektima u vidu javno-privatnih partnerstava.Mrkonjić je predstavnicima španske kompanije "FČ", koja je ove godine postala stoprocentni vlasnik "Alpine", predstavio mogućnost učešća u izgradnji dve deonice budućeg autoputa od Beograda prema Crnoj Gori - od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga.

Nova ulaganja u infrastrukturne projekteMinistar za infrastrukturu i energetiku u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić razgovarao je danas sa novim rukovodstvom kompanije "Alpina", koja je ponudila Srbiji saradnju u infrastrukturnim projektima u vidu javno-privatnih partnerstava.

Mrkonjić je predstavnicima španske kompanije "FČ", koja je ove godine postala stoprocentni vlasnik "Alpine", predstavio mogućnost učešća u izgradnji dve deonice budućeg autoputa od Beograda prema Crnoj Gori - od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga.

Ponuda kompanije "FČ" najava je novog investicionog ciklusa u Srbiji u narednom periodu. Kompanija "FČ" želi stalno da bude prisutna na srpskom tržištu, jer je ono veoma atraktivno.

Kompanija "FČ" je poznata po obezbeđivanju finansiranja projekata, s obzirom na to da ima saradnju sa gotovo svim svetskim investicionim fondovima i kompanijama za finansiranje. Ova kompanija učestvuje u približno 40 koncesionih projekata širom sveta u oblasti izgradnje puteva, železnice, energetike i zdravstvene, školske i ekološke infrastrukture.

"Alpina" je dobro sarađivala sa Srbijom, a srpsko tržište ima perspektivnu budućnost, a očekuje se da će ta saradnja biti i nastavljena na velikim projektima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik