Nove cene telefonije verovatno u julu ili avgustu

Bez autora
May 23 2011

Nove cene lokalnog telefonskog poziva biće utvrđene u narednih 10 do 15 dana, nakon što Republička agencija za elektronske komunikacije (Ratel) izvrši rebalans tarifa lokalnog poziva u skladu sa troškovnim modelom. Rebalans će biti urađen najhitnije, u narednih 10 do 15 dana, nakon čega će operatori imati obavezu da o tome obaveste svoje krajnje korisnike.Očekuje se potpuni troškovni izveštaj kompanije ''Telekom Srbija'' za 2010. godinu, kako bi se na osnovu toga mogla doneti odluka o cenama. Prethodna odluka o promeni cena iz 2008. godine nije sprovedena u celosti, što sada pravi problem pri regulaciji tržišta.

Nove cene telefonije verovatno u julu ili avgustuNove cene lokalnog telefonskog poziva biće utvrđene  u narednih 10 do 15 dana, nakon što Republička agencija za elektronske komunikacije (Ratel) izvrši rebalans tarifa lokalnog poziva u skladu sa troškovnim modelom, izjavio je danas direktor Ratel-a Milan Janković.

Rebalans će biti urađen najhitnije, u narednih 10 do 15 dana, nakon čega će operatori imati obavezu da o tome obaveste svoje krajnje korisnike, kazao je Janković, ali nije mogao da precizira da li će to biti 1. jul ili avgust.

Janković je kazao i da se očekuje potpuni troškovni izveštaj kompanije ''Telekom Srbija'' za 2010. godinu, kako bi se na osnovu toga mogla doneti odluka o cenama.

''Naša prethodna odluka o promeni cena iz 2008. godine nije sprovedena u celosti, što sada pravi problem pri regulaciji tržišta'', objasnio je on novinarima nakon konferencije o pravima potrošača tj. korisnika usluga mobilnih operatora.

Iako je tada doneta odluka da se od 1. januara 2009. godine cena impulsa poveća za 100 odsto, ona je uvećana samo za 37 odsto i to za rezidencijalne korisnike.

Janković je dodao i da je Srbija jedina zemlja koja ima dvojne cene telefonskih impulsa za rezidencijalne i biznis korisnike.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik