Novi konkursi EU za projekte iz oblasti IKT

Bez autora
Jun 27 2012

U saradnji Privredne komore Beograda i Udruženja e–Razvoj u utorak je održana info sesija povodom javnih poziva za FP7 konkurse u oblasti IKT.U cilju jačanja konkurentnosti i inovativnosti malih i srednjih preduzeća, Info sesija je bila koncipirana tako da omogući pregled svih relevantnih informacija za otvorene i najavljene konkurse, brzo razumevanje ključnih veština za pripremu predloga projekata.

Novi konkursi EU za projekte iz oblasti IKTU saradnji Privredne komore Beograda i Udruženja e–Razvoj u utorak je održana info sesija povodom javnih poziva za FP7 konkurse u oblasti IKT.

U cilju jačanja konkurentnosti i inovativnosti malih i srednjih preduzeća, Info sesija je bila koncipirana tako da omogući pregled svih relevantnih informacija za otvorene i najavljene konkurse, brzo razumevanje ključnih veština za pripremu predloga projekata.

Tokom info sesije eksperti, Dr.Thies Wittig, ICIP i Boško Nektarijević, BSN predstavili su konkurse, ciljeve, uslove učešća i dali preporuke o najboljim pristupima dizajniranja projekata i apliciranja. Ukazali su na dosadašnje iskustvo i vidljivost Srbije u FP7 programu, ocenivši i ukazujući da Srbija ima mnogo više mogućnosti i potencijala koji može da iskoristi.

U prilog tome, najavljen je novi okvirni program za istarživanje i inovacije “Horizon 2020”, kao novi integrisani sistem finansiranja, koji trenutno pokriva FP7, CIP, EIT, a koji će se više u narednom periodu fokusirati na rešavanje globalnih izazova. Stupa na snagu 1. januara 2014. godine, nakon završetka FP7, a ukupna sredstva budžeta su oko 70 milijardi evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik