Novi tenderi za Koridor 11

Bez autora
Dec 18 2011

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić najavio je u Nepričavi, kod Lajkovca, raspisivanje tendera za izgradnju deonica Obrenovac - Ub i Lajkovac - Ljig, budućeg "Evropskog koridora 11", vrednosti 250 miliona evra. Očekuje se da će u narednih mesec dana biti raspisan tender za deonice Obrenovac - Ub i Lajkovac - Ljig dugačke oko 50 kilometara.Gradiće naše firme, a vrednost radova iznosi oko 250 miliona evra. Ministar Mrkonjić je zadovoljan zbog intenziviranja radova na delu deonice Ub - Lajkovac, kod Nepričave, koji su se i do sada odvijali, ali nije komentarisao višemesečni prekid radova na području opštine Ub na toj deonici.

Novi tenderi za Koridor 11Uskoro novi tenderi za izgradnju deonica na Koridoru 11, najavio ministar Milutin Mrkonjić. Na izvođenju radova biće angažovane domaće firme, rekao ministar i dodao da je vrednost radova 250 miliona evra.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić najavio je u Nepričavi, kod Lajkovca, raspisivanje tendera za izgradnju deonica Obrenovac - Ub i Lajkovac - Ljig, budućeg "Evropskog koridora 11", vrednosti 250 miliona evra.

"Očekujem da će u narednih mesec dana biti raspisan tender za deonice Obrenovac - Ub i Lajkovac - Ljig dugačke oko 50 kilometara. Gradiće naše firme, a vrednost radova iznosi oko 250 miliona evra", rekao je Mrkonjić novinarima.

Ministar Mrkonjić je zadovoljan zbog intenziviranja radova na delu deonice Ub - Lajkovac, kod Nepričave, koji su se i do sada odvijali, ali nije komentarisao višemesečni prekid radova na području opštine Ub na toj deonici.

Zamenik predsednika Opštine Ub Sava Sarić rekao je da se na delu deonice kroz tu opštinu "i dalje ništa ne radi" i dodao da nije ni znao da je ministar Mrkonjić bio na gradilištu u Nepričavi.

"Preduzeće za puteve Beograd je, kao deo Nibens grupe, u velikim problemima. Bilo je govora da će radove i na području opštine Ub preuzeti Putevi Užice, ali se do danas ništa nije promenilo, radovi nisu nastavljeni", rekao je Sarić agenciji Beta.

Deo autoputa od Uba do Lajkovca gradi konzorcijum domaćih preduzeća, među kojima su najveći "Putevi Užice" i "Planum", a vrednost investicije je oko 80 miliona evra.

Ta deonica dugačka je 12,5 kilometara, a kod Nepričave se grade vijadukt i pet mostova.

Autoput - "Evropski koridor 11" preko Beograda i Čačka, i uz vezu sa "Evropskim koridorom 10", vodi na južnoj strani ka Crnoj Gori i BiH, a uz pomorsku vezu i ka Italiji, a na severnoj strani, krakom takođe budućeg auto-puta od Beograda do Vršca, ide do granice Rumunije.

Kroz Srbiju su za sada utvrđene deonice Beograd - Obrenovac (dugačka 25 kilometara), Obrenovac - Ub (27 kilometara), Lajkovac-Ljig (25 kilometra) i Ljig - Čačak (50 kilometara).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik