Novosadska firma gradi most u Norveškoj

Bez autora
Apr 02 2014

Novosadska građevinska kompanija VNG učestvovaće u gradnji drugog po veličini visećeg mosta u Norveškoj, objavila je Ambasada Norveške u Srbiji. Kompania VNG iz Novog Sada je zajedno sa kineskom kompanijom Sichuan Road and Bridge Group dobila ugovor sa norveškom agencijom za javne puteve, vredan milion evra.To je jedan od tri glavna ugovora na poslu gradnje mosta dugog 1.533 metra, sa glavnim rasponom od 1.145 metara, koja će uključujući i gradnju pristupnih puteva i tunela koštati oko 350 miliona evra.

Novosadska firma gradi most u NorveškojNovosadska građevinska kompanija VNG učestvovaće u gradnji drugog po veličini visećeg mosta u Norveškoj, objavila je Ambasada Norveške u Srbiji.

Kako se navodi na sajtu norveska.org.rs, kompania VNG iz Novog Sada je zajedno sa kineskom kompanijom Sichuan Road and Bridge Group dobila ugovor sa norveškom agencijom za javne puteve, vredan milion evra.

To je jedan od tri glavna ugovora na poslu gradnje mosta dugog 1.533 metra, sa glavnim rasponom od 1.145 metara, koja će uključujući i gradnju pristupnih puteva i tunela koštati oko 350 miliona evra.

"Ovaj projekat je veoma zanimljim i most je lep", rekla je direktorka srpske građevinske kompanije Zorana Brankovan i dodala da je komapnija VNG spremna za ulazak na novreško tržište i početak gradnja mosta na severu norveška u 2015. godini.

Plan je da gradnja mosta bude završena 2017. godine.

Firma VNG ima nekoliko godina međunarodnog iskustva u gradnji mostova i bila je zadužena za gradnju mosta preko Ade Ciganlije u Beogradu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik