Obezbeđivanje poslova za srpska preduzeća u azijskom regionu

Bez autora
Feb 21 2013

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Ivan Mrkić izjavio je danas da je obezbeđivanje poslova za srpska preduzeća u regionu Azije jedan od spoljnopolitičkih prioriteta, jer Srbija i na ovaj način želi da ojača sopstvenu privredu i obezbedi što brži oporavak.Mrkić, koji boravi u radnoj poseti Mijanmaru, rekao je u izjavi za agenciju Tanjug da Srbija pokušava da obezbedi poslove za srpska preduzeća u oblasti energetike i infrastrukture, kao i izgradnje vagona.

Obezbeđivanje poslova za srpska preduzeća u azijskom regionuMinistar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Ivan Mrkić izjavio je danas da je obezbeđivanje poslova za srpska preduzeća u regionu Azije jedan od spoljnopolitičkih prioriteta, jer Srbija i na ovaj način želi da ojača sopstvenu privredu i obezbedi što brži oporavak.

Mrkić, koji boravi u radnoj poseti Mijanmaru, rekao je u izjavi za agenciju Tanjug da Srbija pokušava da obezbedi poslove za srpska preduzeća u oblasti energetike i infrastrukture, kao i izgradnje vagona.

On je ukazao na to da se u svim tim oblastima pokušava pronaći posao za srpske firme, uz podsećanje na to da neke od njih rade na poslovima u vezi sa postavljanjem dalekovoda u Mijanmaru, zemlji koju popularno zovu “Mali tigar”, jer se nalazi u regiji koja se razvija najbrže u svetu.

Mrkić je juče započeo posetu regionu jugoistočne Azije, u okviru koje će do 2. marta obići Mijanmar, Laos, Kambodžu i Vijetnam.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik