Obuka za evropske projekte

Bez autora
Feb 11 2013

Na poziv Centra za ruralni razvoj “Terra Gens” predstavnici Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine održali su trodnevnu obuku za predstavnike civilnog društva, a na temu pripreme uspešnih evropskih projekata.Obuka pod nazivom “Mogućnosti finansiranja putem EU fondova” obuhvata niz prezentacija i radionica na kojima su polaznici obuke imali mogućnost da se oprobaju u pripremi evropskih projekata kroz radionice i zadatke, kao i da se bliže upoznaju sa kriterijumima i procedurama za konkurisanje, zbog boljeg korišćenja raspoloživih EU fondova.

Obuka za evropske projekteNa poziv Centra za ruralni razvoj “Terra Gens” predstavnici Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine održali su trodnevnu obuku za predstavnike civilnog društva, a na temu pripreme uspešnih evropskih projekata.

Obuka pod nazivom “Mogućnosti finansiranja putem EU fondova” obuhvata niz prezentacija i radionica na kojima su polaznici obuke imali mogućnost da se oprobaju u pripremi evropskih projekata kroz radionice i zadatke, kao i da se bliže upoznaju sa kriterijumima i procedurama za konkurisanje, zbog boljeg korišćenja raspoloživih EU fondova.

Cilj obuke je bio osposobljavanje polaznika za samostalnu pripremu predloga projekata u skladu sa pravilima koja propisuje Evropska unija. Na obuci je bilo reči o Instrumentu za pretpristupnu pomoć i programima Zajednice, logičkoj matrici i alatkama koje se koriste u pisanju projekata, dok je poslednjeg dana obrađena tema budžetiranja projekata i njihove evaluacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik