Od iduće godine elektronski sajmovi zapošljavanja

Bez autora
Sep 03 2014

Zamenik generalnog direktora Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ) Srbije Dragan Sikimić otvorio je danas Sajam zapošljavanja u Kragujevcu, na kojem 19 poslodavaca traži 90, uglavnom, proizvodnih radnika i najavio održavanje elektronskih sajmova od naredne godine.Na tome radimo zajedno sa ambasadom Švedske, koja se ponudila da finansira projekat, zajedno sa njihovom agencijom za razvoj SIDA, vrednosti od oko 2,7 miliona evra, rekao je Sikimić i naveo da projekat na povećanju zapošljavanja, predviđa i elektronske sajmove, za šta je nezaposlenima potreban samo kompjuter.

Od iduće godine elektronski sajmovi zapošljavanjaZamenik generalnog direktora Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ) Srbije Dragan Sikimić otvorio je danas Sajam zapošljavanja u Kragujevcu, na kojem 19 poslodavaca traži 90, uglavnom, proizvodnih radnika i najavio održavanje elektronskih sajmova od naredne godine.

"Na tome radimo zajedno sa ambasadom Švedske, koja se ponudila da finansira projekat, zajedno sa njihovom agencijom za razvoj SIDA, vrednosti od oko 2,7 miliona evra, ", rekao je Sikimić i naveo da projekat na povećanju zapošljavanja, predviđa i elektronske sajmove, za šta je nezaposlenima potreban samo kompjuter.

Naglašavajući da ukoliko nezaposleni nemaju kompjuter, može doći do filijale NSZ gde će dobiti svu pomoć oko učešća u takvim sajmovima, Sikimić je rekao da elektronski sajam zapošljavanja omugućava pristup u isto vreme većeg broja korisnika, kao i smanjenje troškova.

Govoreći o zanimanja koja su najtraženija, Sikimić je rekao da su na prvom mestu zanatska, a da nezaposleni građani izbegavaju da idu na prekvalifikacije.

"Nedostaju nam varioci, koji uvek mogu da nađu posao kako u zemlji, tako i unostranstvu, zatim ugostiteljska struka i neke proizvode struke u obradi metala", rekao je Sikimić i dodao da među nezaposlenima u Srbiji ima dosta menadžera, kao i drugih zanimanja iz neproizvodnog sektora.

Interesovanje za Sajam zapošljavanja u Kragujevcu bilo je ogromno, samo u prvih sat vremena više od 1.000 nezaposlenih došlo je da preda si-vi i to čekajući u red ispred prostorija Crvenog krsta, gde se održavao.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik