Od septembra u apotekama ponovo 500 nedostajućih lekova

Bez autora
Aug 02 2012

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić-Dejanović potvrdila je da je izdala nalog da se za dve nedelje reši problem formiranja cena za približno 500 lekova kojih godinu dana nema u apotekama i najavila da će se oni već sledećeg meseca naći u prodaji.Reč je o registrovanim lekovima koji se ne mogu naći u apotekama, tako da pacijenti nisu bili u mogućnosti da ih koriste i kupovali su ih u susednim zemljama.

Od septembra u apotekama ponovo 500 nedostajućih lekovaMinistar zdravlja u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić-Dejanović potvrdila je da je izdala nalog da se za dve nedelje reši problem formiranja cena za približno 500 lekova kojih godinu dana nema u apotekama i najavila da će se oni već sledećeg meseca naći u prodaji.

Đukić-Dejanović je u izjavi za današnje izdanje dnevnog lista "Blic"objasnila da je reč o registrovanim lekovima koji se ne mogu naći u apotekama, tako da pacijenti nisu bili u mogućnosti da ih koriste i kupovali su ih u susednim zemljama.

Prema njenim rečima, za formiranje cena lekova zadužena su dva ministarstva - trgovine i zdravlja i cene ovih lekova biće brzo formirane, tako da će oni već od septembra biti dostupni u apotekama.

Među njima su, kako je podsetila, brufen sirup za decu, lorazepam, lasiks, antibiotske masti, citostatici i drugi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik