Održan prvi regionalni kongres parkirališta

Bez autora
Jun 04 2012

Povodom deset godina od osnivanja Udruženja parkirališta Srbije, 4. juna 2012. godine, održan je prvi regionalni kongres parkirališta “Parkway 2012”, sa ciljem da razvije regionalnu saradnju između lokalnih samouprava i preduzeća koje se bave saobraćajem i organizovanjem parkiranja u zemlji i regionu.Prvi regionalni kongres parkirališta organizovan je upravo da se stručna javnost u Srbiji i okolini upozna sa praktičnim primerima strateškog upravljanja parking prostorom i saobraćajem u Evropi.

Održan prvi regionalni kongres parkiralištaPovodom deset godina od osnivanja Udruženja parkirališta Srbije, 4. juna 2012. godine, održan je prvi regionalni kongres parkirališta “Parkway 2012”, sa ciljem da razvije regionalnu saradnju između lokalnih samouprava i preduzeća koje se bave saobraćajem i organizovanjem parkiranja u zemlji i regionu.

Domaćin ovogodišnje manifestacije Boban Kovačević, generalni direktor JKP “Parking servis” Beograd, rekao je da je prvi regionalni kongres parkirališta organizovan upravo da se stručna javnost u Srbiji i okolini upozna sa praktičnim primerima strateškog upravljanja parking prostorom i saobraćajem u Evropi.

Robert Presl, menadžer “Evropske lokalne transportne informativne službe” je prvi put u Srbiji na kongresu predstavio “ELTIS”, organizaciju koja se bavi strateškim upravljanjem transportom i saobraćajem u Evropi i izneo neka njihova iskustva iz oblasti parkiranja.

Na kongresu o uticaju saobraćaja na životnu sredinu govorila je Danijela Božanić, šef odseka za klimatske promene Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Novica Mićević, ispred Sekretarijata za saobraćaj Grada Beograda, predstavio je projekat Evropske unije “Active access”, finansiran iz programa Inteligentna energija Evrope (Inteligent Energy Europe - IEE), koji ima za cilj povećanje pešačenja i upotrebe bicikla u lokalnim sredinama, kako bi se unapredilo zdravlje ljudi, životna sredina i lokalna ekonomija.

“Parkway 2012” organizovan je u saradnji sa JKP “Parking servis” Beograd i Udruženjem parkirališta Srbije, a pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda, Privredne komore Srbije i Ministarstva životne sredine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik