Operatera promenilo tek 35.400 korisnika

Bez autora
Jan 04 2012

U Srbiji je od uvođenja usluge prenosa broja, početkom jula, svoj broj prenelo oko 35.400 korisnika. Pritužbi nije bilo mnogo, a građani su se najviše žalili na govornu poruku, koja se aktivira pri pozivanju broja koji je prenet iz matične mreže.Broj prenosa brojeva je iz meseca u mesec rastao, pa je tako u novembru preko 7.600 korisnika iskoristilo ovu uslugu, što je dvostruko više nego na početku primene. Iako još ne mogu da kažu da li je ova usluga kod nas zaživela, niti kakav će trend u buduće biti, u RATEL-u ističu da je bilo malo pritužbi na operatere kada je prenos u pitanju.

Operatera promenilo tek 35.400 korisnikaU Srbiji je od uvođenja usluge prenosa broja, početkom jula, svoj broj prenelo oko 35.400 korisnika, navode u Republičkoj agenciji za telekomunikacije.

Pritužbi nije bilo mnogo, a građani su se najviše žalili na govornu poruku, koja se aktivira pri pozivanju broja koji je prenet iz matične mreže.

Broj prenosa brojeva je iz meseca u mesec rastao, pa je tako u novembru preko 7.600 korisnika iskoristilo ovu uslugu, što je dvostruko više nego na početku primene. Iako još ne mogu da kažu da li je ova usluga kod nas zaživela, niti kakav će trend u buduće biti, u RATEL-u ističu da je bilo malo pritužbi na operatere kada je prenos u pitanju.

- Treba reći da je ukupan broj izvršenih prenosa nešto veći od ovog broja, jer ima korisnika koji su najpre promenili operatera, a nakon izvesnog vremena ponovo su preneli broj i vratili se kod svog prvobitnog operatera - navode u RATEL-u.

Treba pomenuti da se građani suočavaju i sa izvesnim problemima kada je ova usluga u pitanju. Čini se da su u najvećoj dilemi oni kojima pri potpisivanju ugovora za postpejd račun operateri zaključavaju telefon. Mnogi građani nakon isteka tog ugovora nisu sigurni da li je operater u obavezi da im besplatno taj telefon dekodira.

- Nakon ispunjenja ugovornih obaveza, operateri ne bi smeli da uslovljavaju korisnika i postavljaju mu dodatne obaveze vezivanjem telefonskog aparata za svoju mrežu - kažu u RATEL-u.

U RATEL-u navode da je broj žalbi bio mali, te da su se korisnici najčešće žalili na govornu poruku, koja se aktivira pri pozivanju broja koji je prenet iz matične u neku drugu mobilnu mrežu.

- Imam mnogo propuštenih poziva, jer ljudi čim čuju govorni automat spuste slušalicu, misleći da mi je telefon isključen - kaže Jovana Novaković iz Beograda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik