Pet mera za razvoj sela

Bez autora
Nov 04 2011

Udvostručenje agrarnog budžeta, subvencije bez uplate PIO doprinosa, po 50.000 dinara za člana staračkog domaćinstva, dinar države na dinar svakog ulaganja poljoprivrednika, a takođe, i to da porodice sa sela imaju dečji dodatak, trudničko bolovanje i povezivanje radnog staža - pet su osnovnih mera programa Ujedinjenih regiona Srbije za razvoj poljoprivrede.Svoj agrarni program, Ujedinjeni regioni Srbije predstavili su u četvrtak u Novom Sadu, na tribini „Ujedinjeni za poljoprivredu“. Na prvom mestu nalazi udvostručenje agrarnog budžeta, sa sadašnjih 2,4 na pet odsto ukupnog republičkog budžeta.

Pet mera za razvoj selaUdvostručenje agrarnog budžeta, subvencije bez uplate PIO doprinosa, po 50.000 dinara za člana staračkog domaćinstva, dinar države na dinar svakog ulaganja poljoprivrednika, a takođe, i to da porodice sa sela imaju dečji dodatak, trudničko bolovanje i povezivanje radnog staža - pet su osnovnih mera programa Ujedinjenih regiona Srbije za razvoj poljoprivrede.

Svoj agrarni program, Ujedinjeni regioni Srbije predstavili su u četvrtak u Novom Sadu, na tribini „Ujedinjeni za poljoprivredu“.

- Ovaj program nisu pisali političari, već stručnjaci - istakao je Mlađan Dinkić, lider URS.

Na prvom mestu, kako je istakao Dinkić, nalazi udvostručenje agrarnog budžeta, sa sadašnjih 2,4 na pet odsto ukupnog republičkog budžeta.

- Smatramo da uplata u Fond PIO ne treba da bude uslov za dobijanje državnih subvencija - naglasio je Dinkić.

Budžet bi se, naime, vratio na nivo iz 2004. godine. Poljoprivredni proizvođači, kako ističe Dinkić, ubuduće bi trebalo da na svakih tri dinara sopstvenih investicija dobiju od države još dva do tri dinara bespovratno.

- Staračka domaćinstva, koja ne mogu da izađu sa svojim proizvodima na tržište, morala bi da imaju pravo na pomoć od po 50.000 dinara godišnje po članu - precizirao je Dinkić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik